Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocie uszy

Bol jajnikow - czys spowodowany?

Polecane posty

Gość kocie uszy

Witam, czy moglby mi ktos pomoc? Pobolewaja mnie jajniki,nie jest to duzy bol,ale jednak,czuje je,dosc nieprzyjemne uczucie.Dzieje sie to glownie przed okresem(to chyba normalne) i w srodku cyklu,po dniach plodnych(to mnie martwi)...Wiecie co to moze byc? Niestety nie mam teraz mozliwosci wizyty u ginekologa wiec nie krzycie na mnie,bo naprawde nie mam jak(jestem za granica a do Polski wroce dopiero na swieta). Prosze o pomoc,z gory dziekuje:)

Gość klementynka..
Hej! Ja mam bardzo podobny problem, od kilku dni nie pozwal mi on normlnie funkcjonowac, tez bola mnie jajniki, jak mnie złapie tki przeszywajcy ból to aż się w pół zginam! ;( nwet w nocy budzi... praktycznie cły dzień jest to ból pulsujący , raz mocniejszy, innym rzem słbszy... :( do tego to mój 34dc,a cykle zwykle nieregularne.. Prosze o jakies wskazówki

Wskazówka jest jedna ==============> GABINET GINEKOLOGICZNY Wiem, że czasem trudno sie wybrać, ale to jest jedyne, rozsądne rozwiązanie :) :)

Gość mionia
to zalezy kogo.

Gość tak w dniach plodnych
bolą jajniki(tzn.mogą boleć). Po prostu dojrzewa wtedy pęcherzyk i rosnie do takich rozmiarów by mogl pęknąć. A jest to wielkość ok 2 cm wiec to normalne ze moze bolec. mnie boli zawsze od jakiegos czasu a do tego pojawia się krew w śłuzie płodnym. nie duzo, ale kilka smużek, a ból jest silnym bólem ze musze brać tabletki przeciwbólowe.

Gość aniulaan
A czy przy owulacji mogą boleć piersi??

Co do piersi to nie wiem, ale jeśli chodzi o jajniki to mnie też bolał brdzo jeden od paru miesiecy, napoczatku myslałam ze to ból owulacyjny ale poszła w końcu do ginki bo myslałam że nei wyrobie. Okazało sie że torbiel. Antybiotyki i anty na wchłonięcie tego. Tylko po anty boli mnie głowa i nie wiem co gorsze już teraz , ból jajnika czy pekający łeb... ;/;/;/ Radze ginekologa, bo jajniki to nie żarty, powodzenia :)

Gość dedadeda
mnie bolą przed owulacją, za to nie boli nic przy okresie, poza jednym przypadkiem - jestem z nad morza i gdy wybrałam się na wczasy w góry to przesunął mi się okres i pierwszy raz w życiu był bolesny!!! skoro jesteś za granicą to może też jest to wynikiem zmiany klimatu...

Gość aniulaan
Dziewczyny dzięki za odpowiedzi, właśnie pobolewa mnie jeden jajnik i muszę iść z tym do lekarza.

Gość hero
Babki, chodzcie do lekarza!! Przynajmniej raz w roku na badania dopochwowe USG. Ja mialam guza na jajniku, 6 cm. Juz go nie mam i na szczescie okazal sie niezlośliwy.