Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa346

dla tych co stosuja klenadrzyki -przestroga!

Polecane posty

Gość nowa346

ja sie kochalam dwa dni po okresie bez zabezpieczenia a ponoc a to dni nie plodne:) i gowno prawda jestem w 3 miesiacu ciazy co wy na to?

Gość kalendarzyk to
gorzej jak rosyjska ruletka.

kalendarzyk jest dla tych,co znają swój cykl i stosują dodatkowo metodę objawowo-termiczną

Gość bo to watykańska ruletka
a jak długi masz okres? tzn miałaś zwykle

Gość ojojojoj
u mnie kalendzarzyk sprawdza sie od wielu lat a mam drozne jajowody i itp

nowa346 zgadzam sie w 100% a może leczysz sie Małeckiej - Holerek ta to jest nawiedzona i ile dziweczyn wpędziła juz w ciże to szok ja w pore to zrozumiałam hehehe POZDRAWIAM KALENDARZYKOWE DZIECI

Gość hero
wiadomo chyba wszystkim ze sam kalendarzyk nie dziala, musi byc połączony z innymi metodami NPR. Wtedy dziala

Gość złośliwy
Massz efekt słuchania się nawiedzonych chrześcijańskich chrześcijan. Watykańska Ruletka to najłatwiejsza droga do ZAJŚCIA w ciążę.

Gość hero
najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to, ze jak ktos stosuje NPR to odrazu musi byc nawiedzonym chrzescijaninem:) Jak łatwo Wam przychodzi szufladkowanie ludzi!!! A ja znam osoby które używają tych metod objawowo-obliczeniowych i wcale nie sa chrzescijanami- robia to bo chca i co wiecej robia to z powodzeniem:)

Gość K*D*
Mysmy tez stosowali metody NPR :)) ale wlasnie po to , zeby miec dzidziusia :))) jestem w 14.2 tc :)))

Smiac mi sie chce z autorki topiku. Przeciez na kursach przedmalzenskich (katolickich!) od wielu lat tlumaczy sie parom, ze kalendarzyk malzenskich od 50 lat jest przestarzala metoda i kto ja stosuje, sam jest sobie winny! Zadna osoba o zdrowych zmyslach nie bedzie polegala na wyliczeniach i zabobonach, ze niby po okresie sie jest nieplodnym.... Tos nas ostrzegla kolezanko.... Jesli juz chcesz na przyszlosc stosowac cos taniego, to przerzuc sie moze na NPR- czyli dokladna obserwacje swojego ciala. Po pewnym czasie sama bedzie potrafila stwierdzic, czy 8 d.c. jest u ciebie plodny czy tez nie. Wszystko zalezy od dlugosci cyklu, dnia owulacji (u niektorych juz w 8 d.c.!), obecnosci sluzu plodnego.... Stosowalam NPR 3 lata- od slubu do wrzesnia tego roku. Nigdy mnie nie zawiodly. W ciaze zaszlam swiadomie i udalo sie tez wlasnie dzieki NPR, bo wiedzialam dokladnie, kiedy mamy najwieksza szanse na zajscie.

Gość hero
najwięcej do powiedzenia jak zwykle maja przeciwniczki NPR, które nigdy tego nie próbowały. Ja na przyklad nigdy jak dotąd nie stosowalam tych metod tylko bralam tabletki, ale znam pary które z powodzeniem stosują takie metody (nie sam kalendarzyk) od lat. A tabsy, jak to tabsy zaszkodziły i mnie po kilku latach:(