Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Laluna

Przyszedł głodny i biedny człowiek, podarowałam

Polecane posty

konserwę, makę, ryż i jabłka a po 10 minutach znalazłam to wszystko na parapecie na klatce....nie wziął, zostawił, już nie pomogę nikomu, kto przyjdzie do domu. Czy tylko mi się cos takiego zdarzyło ?

Gość przykro mi.......
tak, ale znalazłam w śmietniku. Oni chcą kasę a nie jedzenie!

Gość ja też jestem łatwowierna
dawałam parę razy pełne reklamówki pełne jedzenia jednemu takiemu do czasu aż syn spotkał go w klubie studenckim przy piwie, jak przyszedł po raz kolejny zresztą pijany to już wtedy porozmawiał z nim mąż.

Gość bywa tak niestety

Gość bhhfv
laluna ale ty nie myslisz trzeba mu bylo dac flache spirytusu albo puszke z piwem napewno by nie zostawił na parapecie , a ty wyskoczylas z jakas konserwa :-) zartuje i wlasnie dlatego ja dziadom nie pomagam i nie daje

Gość ganga
ja nie daję pieniędzy! Ale jak kiedyś przyszedł bezdomny i poprosił o jedzenie... to dałam :) ale jak proszą o pieniądze to gonię na cztery strony świata :D i wtedy nic nie dostaje, nawet kromki chleba

Gość A JA RAZ DOSTALAM BUŁKĄ
NA MIESCIE OK 10 LETNI CHLOPIEC POPROSIL MNIE OZLOTOWKE NA BULKE A PONIEWAZ TYLE CO WYSZLAM ZE SKLEPU DALAM MU BULKE A ON RZUCIL NIA WE MNIE NIE POMOGE JUZ NIKOMU CHYBA ZE POPROSI O JEDZENIE

mi też się tak zdarzyło, bardzo się uprzedziłam do żebrających ludzi i dlatego jeśli kiedyś ktoś uczciwy naprawde będzie potrzebował pomocy może jej ode mnie nie otrzymać...

Byłam w sklepie i mały chłopczyk, tak ok 8-10 lat poprosił o kupno bułki bo jest głodny. Kupiłam mu i wiecie co, jadł tak szybko jakby naprawde dawno nie jadł. Zlitowałam się, porozmawiałam z nim i okazało się, że mama nie pracuje, ze nie mają pieniędzy od dwóch dni nie jedli obiadu, kupiłam mu chleb, margaryne, maradele i mieso mielone a on mnie ucałował, popłakał sie i poszedł....to było wiosną, do dzis nie mogę o tym zapomnieć.

Gość miksturka
fajnie tak komus pomóc na ulicy szczególnie dziecku prawda? moja znajoma jest bogata i mówi ze jej nikt nie dał i ona nie daje. Woli wyrzucic ciuchy niz dac komus. Do mnie przychodzili swego czasu cyganie i mama dała sliczną bluzke a potem znalazła ją w piwnicy na strcie innych ubrań :O

POmagajcie mimo wszystko.W TESCO przy wielickiej w Krakowie jest taki umorusany kilkulatek , zjada wszystko z prędkością światła... nigdy nie prosi o pieniadze , ale o jedzenie...jesli ktos tam bywa i go spotka , niech go nakarmi

Gość miksturka
areva jak to zabrzmiało, jak rozkaz nakarmienia:D

Proszę:) i dziękuje🌻 ps- to nie moje dziecko:P po prostu go spotykam czasami

Mojej kumpeli mama miała podobne zdarzenie: podszedł do niej chłopczyk i poprosił ją o kasę na jedzenie, więc ona pyta- głodny jesteś? Chłopczyk mówi że tak więc ona na to to chodź kupię ci coś do jedzenia a dzieciak wtedy- spierdalaj ty stara.....itd :O Od tamtej pory jak ktoś chce kasę na jedzenie zawsze mu proponuję że kupię mu coś. Wtedy od razu wiadomo o co chodzi.

Gość miksturka
nie twoje? a ja myslałam Arevo ze to twoje:)

Gość karenina
Do nas czasami przychodzi mężczyzna. Normalnie ubrany i czysty. Prosi o cos do jedzenia, bo ma rodzinę do wykarmienia, a on i żona nie mają pracy. Zawsze mu cos damy - mleko, dżem, jaogurty, pieczywo. Dziekuje uśmiechem :). Wiem, że na prawdę mu pomagamy. Zdaża się, że ktoś na ulicy prosi o pieniądze na jedzenie. Jak mowię, żebysmy poszli do sklepu i cos kupie, to szybko rezygnuje i okazuje sie, że nie jest glodny...