Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no niee

dziecko powaznie chore !! Złobek zapłacony za cały grudzien !! CO teraz ! POMOCY

Polecane posty

Gość no niee

hej postanowilam dac og grudnia moja pol roczna corke do złobka 4 grudnia poszla pierwszy raz, złobe kosztuje 200zł przy mojej sytuacji finansowej to jest bradzoooooooooooo duzo. Ale musialam to zrobic gdyz w przeciwnym razie zawalilabym egzaminy w szkole mala wyła w złobku 4, 5,6,7 grudnia 8juz nie poszla chora była, potem cały czas probowalam ja leczyc, dzis bylismy u lekarza, zapalenie gardla, mala do konca grudnia ma zakaz wychodzenia z domu i co teraz !!!!!! ja szkle zawaliłam bo musze z nia w domu siedziec, 200zł tez przepadło :( czy złobek musi oddac mi te pieniadze albo chodz połowe skoro dziecko w calym miesiacu było tylko 4 razy dla mnie 200zł to naprawde bardzoooooooooo duzo !! powiedzcie jesli wiecie cos na ten temat moze byliscie w podobnej sytuacji jestem w rozpaczy, dziecko chore, ledwo na antybotyk 20zl wygrzebałam, zlobek oplacony i nie wykorzystany, szkola zawalona, i na to wszystko jeszcze swieta ida :( to nie sprawiedliwe !!!!!

Gość wedlowska pomadka
Przecież musiałaś podpisać jakąś umowę ze żłobkiem, prawda? Na pewno masz tam ściśle określone, jak w takiej sytuacji żłobek się zachowuje. Przeczytaj ją jeszcze raz.

No niestety żłobek odliczy Ci tylko posiłki i w następnym miesiącu zapłacisz mniej o tą właśnie kwote.Może postaraj się pogadać z dyrektorką żłobka że chciałabyś wypisać dziecko na miesiąc i czy jest szansa abyś mogła je po miesiącu znowu zapisać .Wtedy chyba coś powinni Ci oddać.

Gość katkamatka
nie wiem, jak jest ze żłobkiem, mogę Ci napisać, jak jest w naszym przedszkolu: opłata stała nie jest zwracana w żadnym stopniu, natomiast oddają pieniądze, które były wpłacone na żywienie dziecka w przedszkolu, tak zwana dzienna stawka żywieniowa x ilość dni gdy dziecko nie chodziło do przedszkola... wspólczuję trudnej sytuacji, zwłaszcza przed świętami :(

Gość no niee
moja mała miała byc zapisana tylko na grudzien, na czas gdy mam egzaminy, i dyrektorka o tym wiedziala bo osobiscie z nia rozmawiałam bezsensu to, co ja temu winna, ledwo utułałam te 200zł, bo chciałam szkole skonczyc a teraz !!!! ryczec mi sie chce

Gość a nie masz
kogos kto moglby Ci pomoc? chociaz zostac z dzieckiem czy cos? :(

Gość no niee
nie :(

Gość ponczek świąteczny
idz do dyrektorki i porozmawiaj z nią o tym. Z tą opłata stałą to raczej trudno, ale stawke zywieniowa powinni ci zwrocić. Ile w tym złobku wyniosła opłata stała?

Gość mama oliwki
Moja córa też chodzi do żłobka i często choruje. W listopadzie dyrektorka poinformowała mnie, że zmieniły się przepisy i teraz jeżeli dziecka nie ma w żłobku przez 2 tyg (musi być ciągłość nieobecności) to opłata stała jest pomniejszona o połowę. Za wyżywienie płaci się tylko za te dni w których dziecko było.I tak za listopad zapłaciłam tylko 40zł +wyżywienie zamiast 80 + wyżywienie. Nie wiem czy tak jest wszędzie ale warto o to zapytać.Pozdrawiam