Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewcik234

Jak zlikwidować uczulenie na pupci ????

Polecane posty

Gość ewcik234

Mój synek dostał uczuenia na pupci i pod jajeczkami.Najprawdopodobniej po chusteczkach pampers z rumiankiem.Czym zlikwidować krosteczki skutecznie i szybko??

Gość m5
moja córeczka też dostała uczulenia i poszliśmy do dermatologa przepisała nam maść dla niemowląt dephanten i teraz częściej używam (na razie) suchych chusteczek i lekarz kazał mi wyeliminować niektóre produkty z diety (karmię piersią) i obserwować czy uczulenie będzie znikać, a potem stopniowo te prodkuty z powrotem włączać do diety i obserwować

Gość eeeep
Nie uzywac pampersow z rumiankiem a zwyklego rumianku - to proste :)

a moze to nie od chusteczek? corka kolezanki miala uczulenie i trzeba bylo czasowo odstawic pieluchy jednorazowe i przejsc na tetre. proponuje przejsc sie do pediatry zeby obejrzal. ale jesli masz pewnosc ze to od chusteczek -wyeliminowac chusteczki i myc pupe zmoczona szmatką, wycierac do sucha i smarowac sudokremem np

Gość rumianek uczula
wcale nie jest taki dobry jak wszyscy sadza. Lekarze go odradzaja. Masc bepahthen powinna pomoc. Czesto wietrz pupe dziecku. U nas pomaga linomag z alantoina na zmiany na pupie