Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukiwaczkaa

podobno maluszek ok 19 tc slyszy i reaguje na dzwieki

Polecane posty

Gość poszukiwaczkaa

moze to i glupi pomysl ale kupilam kolekcje muzyki bobasa:) ktora tworzona byla pod okiem naukowcow i udowodnione jest ze ma korzystny wplyw na dziecko( juz w lonie matki!!!)... jestem wlasnie w 19 tc i nie moglam sie oprzec... od dzis puszczam mojemu maluchowi muze:) wiem wiem pewnie niektorym wyda sie to smieszne , ale tyle dobrego naczytalam sie o tych plytach....

Gość poszukiwaczkaa
aaa mialam spytac czy ktoras z Was tez puszcza muze maluchowi w brzuszku?:) albo robi cos innego... rownie dziwnego:)

Gość TeZSlyszalam
Tez myslalam ze maluszek slyszy juz w brzuszku...Na embriologii uczyli mnie ze zaczyna slyszec dopiero przed urodzeniem :(

Gość poszukiwaczkaa
hmmm:O no to w koncu slyszy czy nie slyszy???

Z tego co pamiętam to w 19 tyg. słyszy tylko odgłosy z brzuszka, to co na zewnątrz zaczyna być słyszalne później ok.23-24 tyg.

Gość Krystyna Jasło
Ja przykładałam przez cały czwarty mc. do brzucha podręcznik do nauki hiszpańskiego i mój Oliwierek już od drugiego roku życia mówił po hiszpańsku jak Antonio Banderas!

Gość poszukiwaczkaa
no ja w wielu podrecznikach czytalam ze 18 tc wlasciwie dzidzia zaczyna slyszec rozne dzwieki.. i ze moze sie nawet przestraszyc;) aprilko to dokladnie ta muzyka bobasa paulka ma swietne recenzje i w ogole ponoc jest super: "Raimond Lap, kompozytor Lovely Baby, wydanej w Polsce pod tytułem Muzyka bobasa, stworzył muzykę, która uczy. Kompozytor kilkanaście lat obserwował i badał reakcje niemowląt na muzykę i dźwięk. Żadne inne nagranie nie zostało poddane tak wielu testom i próbom jak ta entuzjastycznie przyjęta na całym świecie seria. Seria Muzyka bobasa jest skomponowana specjalnie dla niemowląt. Wiele powstałych na świecie realizacji nazywanych "muzyką dla dzieci" zostało stworzonych z czysto komercyjnych względów, bez badania ich wpływu na dzieci. W swoich kompozycjach Raimond Lap połączył odgłosy natury, gaworzenie i śmiech niemowlęcia z różnorodnymi stylami muzycznymi, melodiami, rytmami i harmoniami. Dziecko słuchające tej muzyki jest spokojne i wesołe, znacznie szybciej uspokaja się i łatwiej zasypia. Słuchanie muzyki przez dziecko stymuluje jego rozwój umysłowy poprzez szybsze rozwijanie funkcji prawej półkuli mózgu odpowiedzialnej za kreatywne myślenie. Wreszcie dzięki Muzyce bobasa opiekunowie mają więcej wolnego czasu. Muzyka bobasa stworzona została dla niemowląt od -3 do 36 miesiąca, ponieważ, jak wykazały badania, edukacja muzyczna dziecka zaczyna się w fazie prenatalnej. Niemowlę już w łonie matki jest jak gąbka chłonąca informacje i otaczające je dźwięki. Muzyka Lapa daje ponadto niezwykłe efekty terapeutyczne w przypadku dzieci upośledzonych bądź dotkniętych różnymi wadami rozwojowymi, bez względu na ich wiek. "

Gość nie slyszalam o tej plycie
ale z tego co widze to chyba niedlugo ja nabede:D