Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo ja nie wiem

Czy tzw. welfron jest konieczny w czasie porodu naturalnego?

Polecane posty

Gość bo ja nie wiem

Czy każda kobieta ma w czasie porodu zakładany welfron ? Czy samo zakładanie go jest bolesne? Jak to jest ?

Gość wenflon do porodu
? O co chodzi?

Gość bo ja nie wiem
Jak byłam na kilka dni w szpitalu to słyszałam że w czasie porodu lub tuż przed nim zakłada się kobiecie welfron aby w razie czego lekarze mogli szybko podac np.kroplówkę ... Chciałam się dowiedziec czy jest to prawda i czy każda kobieta rodząca ma faktycznie zakładaną taką igłę ?

Gość rodziłam
2 miesiące temu i nie miałam nic zakładane

Gość nie kazda
tylko te ,ktorym trzeba podac lek dozylnie

Gość dawno rodziłam
więc nie wiem ,może tak teraz się robi?

ja mialam zakladany-ale z powodu podlaczenia oksytocyny na samym poczatku-kiedy nie bylo to potrzebne nic mi nikt nie zakladal

Gość bo ja nie wiem
A czy zakładanie takiego welfronu boli? I w jakim miejscu się wkłuwa igłę ... na dłoni?

Gość nie kazda
nie boli,tym sie nie martw zupelnie,nawet nie pamietam jakie to uczucie,błahostka po prostu

Gość wenflonu kuźwa
nie welfronu :D nie jest to przyjemne, ale da się przeżyć, wenflon jest zakładany w momencie gdy jest potrzeba - na przykład podłączenia kroplówki, lub częstych zastrzyków, zakładany najczęściej w zgięciu łokcia

Gość nie kazda
mialam na dloni,to uczucie ukąszenia komara,błaha rzecz

ja mialam na dloni- wydaje mi sie ze mniej boli niz na zgieciu lokcia

Gość bo ja nie wiem
Ups przepraszam za przekręcenie wyrazu :) Pytam o to ponieważ jestem strasznie wyczulona na punkcie igieł :( Samo pobranie krwi to dla mnie trauma często kończąca się omdleniem lub wymiotami :( Dlatego boję się że jeśli założą mi taki wenflon to po prostu zemdleję i nie będę w stanie samodzielnie urodzic :(

założenie nic nie boli .To tylko tak strasznie wygląda tzn ta długa igła.A gdzie zakładają tam gdzie znajda dobra żyle.Mi zakładali i na dłoni,nadgarstkach,na nodze,szyi bo tak mi zyły pękały więc musieli kobitki kombinować

Gość bo ja nie wiem
Na szyi ???? No to boję się jeszcze bardziej :o Mam nadzieję że mnie ta "przyjemnośc" ominie :) Dziękuję Wam za odpowiedzi :)

ja trzeba to co zrobisz???TO NAPRAWDE NIC NIE BOLI!!!! ja naleze do tych osób co u mnie żył nie widac więc w ciągu 5 dni kiedy leżałam po porodzie w szpitalu ręce miałam granatowe od wkłuć i pękniętych żył.Wyglądało tak jak by mi chłop nawalił a nie jak bym była po porodzie.Jak bedizesz musiała mieć zakładany to będizesz się później śmiała ze swojej paniki.To pikuś do porodu :)

Gość Rodzilam 4mies temu
Hej to nic nie boli naprawde uwierz mi.Ja rodzilam naturalnie i nie zakladali mi wenflonu ale jak mialam przec to dziecko nie chcialo wyjsc i wzieli mnie na cesarke i zalozyli wenflon ktory nic nie bolal mialam na zgieci lokciowym ale w moim przypadku musialam go miec dluzej bo podawali mi antybiotyki dozylnie a co 3 dni zmienia sie wenflon wiec mialam w 1 rece potem w 2 i na koncu na nadgarstku i przezylam

Gość strasznie sie boję...
mam ten sam problem...panicznie boję sie podbierania krwi i tak, że chyba, nie jestem w stanie zajść w ciążę...a juz nie me mówie, o wbijaniu welfronu...i jak sobie poradziłaś z tym strachem?ja to pewnie będę mdlała przy pobieraniu krwi...

Gość mamama27
no niemoge - wy się boicie wenflonu a poród to dopiero hardcore - wenflon jest po to żeby nie kłóć milion razy - jak dają leki, zastrzyki itd no i jak trzeba szybko zrobić cc