Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zonkil

Co mozna podawac jesli chce odstawic od piersi a nie chce dawac sztucznego mleka

Polecane posty

Gość Zonkil

Czy mleko sojowe nadaje sie juz dla 9 m.dziecka? Nie jestem za podawaniem tych sztucznych pok.i slodzonych kaszek ryzowych po ktorych dziecko ma zatwardzenie i jak tego sprobuje to nic innego nie chce.Daje jej zupki i deserki ale czym moge zastapic piers.Slyszalam ze mozna podawac b.dlugo gotowany ryz natur.na duzej ilosci wody

Jakieś mleko musi dostawać, może z kleikiem kukurydzianym, niesłodzony, nie ma po nim zatwardzenia albo kaszkę ryżówo-kukurydziana Nestle bez dodatku cukru ale do przygotowywania na mleku modyfikowanym.

Gość no ale prócz
słodzonych kaszek i mleka sojowego masz jeszcze do wyboru mleko modyfikowane. Ono jest specjalnie przygotowane dla niemowlaków i małych dzieci. Mleko sojowe poaje się tylko i wyłącznie dzieciom z alergią i to ze wskazań lekarza!!! Taki rozgotowany ryż dawało się kiedyś dzieciom z problemamy żołądkowymi ale to było kiedyś jak nie było specjalnych rodzajów melka dla dzieci np. alergicznych lub ulewających.

Gość Zonkil
synrk mojej kolezanki ma straszne zaparcia i jest na modyfikowanym

Gość Zonkil
Widze ze nikt nie stosuje natur.metod zywienia.szkoda

Gość no ale prócz
ale skoro nie chcesz dawać dziecku mleka modyfikowanego to w jaki sposób chcesz mu zapewnić odpowiednią ilość wapnia, żelaza i innych witamin i pierwiastków?

Gość Zonkil
wlasnie chcialam zapytac czy ktos ma inny sposob,jakies inne wyjscie.Po prostu nie moge przekonac sie do sztuczn.

Gość no ale prócz
ja o tym ryżu, zresztą i o makaronie, słyszałam w odniesieniu właśnie do chorób układu pokarmowego ale że stosowało się go kiedyś. Teraz jest mnóstwo róznego rodzaju mleka więc pewnie się tego nie stosuje, nie wiem... zresztą wydaje mi się, że dziecko 9miesięczne powinno jeszcze dostawać mleko. Od 10 miesiąca można wprowadzać już jogurt naturalny i twarożek więc może warto jeszcze poczekać z odstawieniem od piersi?

Gość Zonkil
Moze komplikuje sobie w ten sposob mowiac ze modyfikowane jest zle ale skoro byl jednak kiedys ten ryz i nadal jest stosowany to moze jednak modyfikowane nie jest taka koniecznoscia.A napewno mozna podac w innym pokarmie choc troche tych witamin ktore mamy w mleku.Glupie moze porownanie ale czesto mi sie nasuwa,roznica miedzy sztucznym miodem a prawdziwym chyba jest wyrazna? mleka kobiety nie da sie niczym zastapic tak w pelni ale wole juz dawac chyba mleko od krowy niz smierdzace,sztuczne.Przepraszam jesli kogos to wkurza ale takie jest moje zdanie i myslalam ze znajde kogos z podobnym...

Gość no ale prócz
ale modyfikowane to też krowie tylko zmodyfikowane ;) JA wybrałam jednak modyfikowane niż krowie ale już w 11 miesiącu mój syn odmówił w ogóle picia mleka. Zastępuje je właśnie jagurtami i twarożkami. Nic innego nie potrafię poardzić. Trzymaj się i mam nadzieję, że znajdziesz jakieś rozsądne rozwiązanie.

Gość Zonkil
dziki za rade.Moze jednak narazie nie zrezygnuje z karmienia.Pozdrawiam synka