Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werda

kubek niekapek-jaki polecacie jako ten pierwszy?

Polecane posty

Gość Avent
Ale nie łudź się, możesz trafić na taki niekapek, co kapie. Ja na taki trafiłam i moja szwagierka też. Tyle, że nie było kłopotu z wymianą w sklepie na inny. Tez Aventu.

Gość werda
ok kubek aventu a ile ml bedzie odp?

Gość Avent
One chyba są wszystkie jednakowej wielkości. Maksymalnie zmieści chyba 200 ml.

Gość werda
idze na allegro ze sa jeszcze 260 i 340 ale wydaje mi sie ze na poczatek ten 200 wystarczy

Gość werda
dzieki za odp pozdrawiam

Gość monika77
AVENT,jest najlepszy można wymieniać same dziubki i dokupić rączki, pozatym dziubki są albo gumowe albo plastikowe, do koloru do wyboru.

Avent jestem z niego zadowolona.Są rózne rozmiary.Ja mam 150 ml i jak dla mojego synka to wystarczy.A i lepiej kupić mniejszy na poczatek żeby nie było maluchowi za cięzko.Są rózne ustniki a co najważniejsze nie kapie

Gość iga77
witam ja mam pytanie od którego miesiąca dziecko powinno juz pić z takiego kubeczka, proszę o odpowiedź.

Ja mojemu synkowi dałam gdy miał gdzies ok 11 miesięcy i uważam że dąłam w dobrym czasie ponieważ synek umiał podnieśc i pić z tego kupka tak jak powinno sie pić.

Gość monika77
moja córka piła z niekapka od 5 miesiąca życia, od kiedy umiała trzymać butelkę za rączki. Moim zdaniem im wcześniej wykorzystasz naturalne umiejętności dziecka tym bardziej naturalne będzie dla niego korzystanie z tego co umie. Oczywiście najpierw trafiała dziubkiem w nos, ono, policzek, ale takie jest życie pełne niespodzianek, picie z niekapka było dla niej zabawą, można się było pobawić w podnoszenie, celowanie do buzi i jeszcze napić. Taka sama historia z nocnikiem,moja mała w dniu gdy kończyła 5 miesięcy po raz pierwszy zrobiła kupę na nocnik- sama już siedziała. Oczywiście siedziała tak że jakby sie przewróciła to by się sama nie podniosła ale ja byłam obok. Od tamtej pory nie robi kupy w pieluchę. Teraz ma prawie 2 lata i mówi : "MAMO KUPĘ" jak miała 5 miesięcy to oczywiście nie mówiła, ale moje dzicko zawsze robiło kupę raz dziennie rano i zawsze po minie było widać co sie dzieje, więc szybciuto na nocnik i kupa w nocniku. Polecam wykorzystywanie naturalnych umiejętności ktore nabywa dzicko od razu, poleciłam "ikowanie" siostrze, jej mała później zaczeła siadać ale od 7 miesiąca kupa w nocniku- niesamowita wygoda dla rodziców i dla malucha, no bo kto chciały robić kupe w pieluchę i jeszcze może z nią spacerować:)))

Gość monika77
errata do teksu wyżej " nocnikowanie" - oczywiście:))

Fajnie masz :D Moja córeczka ma półtora roczku i nie ma mowy o nocniku. Siada na niego tylko jak jest ubrana, a jak ją rozbiore żeby usiadła to jest awantura

Gość monika77
próbowałaś bawić się z sadzanie lalek na nocniku,kup drugi taki sam i ona na jedym lalka na drugim,o czywiście lalka rozebrana, nalej wody do nocnika dla lalki i pokaż ja lala ładnie zrobiła siku, słyszłam o takie metodzie dla dzieci w starszym wieku, które nie lubia nocnika. Może warto sprobować, oczywiście nie koniecznie za pierwszym razem się uda. albo grający nocnik- jak zrobi siku to coś jej tam zagra.

Musze to wypróbować, tylko ona lalek nie lubi :D. Próbowałam sadzać ją na sedes, ale to też się jej nie podobało. Może powinnam zrezygnować z pampersów, tylko wtedy pewnie cale mieszkanie zasiusia

Gość monika77
no własnie z tymi lalkami - moja też nie przepada, Mikołaj dał je wypasioną Annabell za 200zł + wozek za kolejną stówę i wszystko leży w kącie, aż serce boli, wczoraj sama sie pobawiłam no szkoda mi tej lalki:)))Ale mojej kolezanki synek 2lata i 6 miesięcy jak przychodzi do nas to tylko lalki go interesują- typowy facet:)))) z tym nocnikie to też nie ma co przesadzać,bo można tylko pogorszyć sytuację.

Gość monika77
my cwiczymy teraz sikanie no i róznie nam wychodzi, generalnie to mówi: mamo siku" ale czasem trochę popuści, więc przebieranko jest kazdego dnia. jak mówię:" trochę za późno powiedziałaś" to ona" mamo nie ciułam" no i co taki los mamy , przebieranko itd. jak próbowałam ja sadzac profilaktycznie co 45 min, to sie buntowała widocznie za często, więc zaprzestałam tych praktyk.

Moja to żywe sreberko :D, wszędzie jej pełno a zabawki są na dwa dni, potem je psuje. Twoja córeczka już ładnie mówi. Moja dużo mówi po swojemu, ale nikt jej nie rozumie. Narazie tylko mama,tata, dada i kotek

Gość monika77
no to moja nie psuje, ale najbardziej z zabawek lubi książeczki, najgorsze że życzy sobie czytac o 7 rano jak ja chciałabym pospać, rzeczywiście ładnie mówi, ale dzieci rozwijają się indywidualnie, za to jest ospała jeśli chodzi o bieganie, ona nie biego tylko chodzi, jak ma wejść na kanapę to mimo że umie, podnosi noge mówi" nię moge" licząc że się ją w ciągnie, za ruchliwa to ona nie jest:)) w soboty chodzimy na zajęcia 2 godziny do prywatnego przedszkola, to widzę różnicę jakie dzieci są ruchliwe, ona idzie po zabawkę inne dziecko ją wyprzedza i juz nie ma zabawki i wtedy idzie po inną nie potrafi "walczyć" o swoje - taki charakter. Chyba łatwiej wychować,ale w życiu może mieć gorzej.

Gość eFFetha
Gerber - jest najlepszy

Moja to biega, jest bardzo szybka. Książeczki też uwielbia-to jedyny sposób żeby ją troche wyciszyć. Uwielbia inne dzieci, ale zabawki im wyrywa, wszystko jest jej.Taka mała egoistka, powoli zaczynam z tym walczyć :D

Gość monika77
jak widac różne są dzieci różnych rodziców ,moja poszła w tatusia więc jest taka rozważna, jakby miała mój temperament to tez by biegała.

Ja miałam właśnie niekapek. Polecam firmy Canpol Baby jest naprawdę świetny i łatwo można go umyć w środku. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.