Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oliwia21

Bóle w ciąży.Jak sobie z tym radzić ?

Polecane posty

Gość Oliwia21

Oczekuję rady od innych kobiet ciężarnych lub mam.Bo gdy mówię o tym lekarzowi to nie wiele mi doradza, ani nie mówi czy to źle czy dobrze, czy to normalne. Jestem w 36 tyg. ciąży i ostatnio zaczyna mnie boleć wiele rzeczy. Stopy mnie bolą i puchną, gdy leże lub siedzę dłużej i wstaję to czuję ból w okolicy łona, ledwo się wtedy poruszam.Nie jestem w stanie spać na plecach bo sprawia mi to ból-muszę na boku. Bardzo proszę o jakies rady jak sobie z tym radzić i czy to jest normalne pod koniec ciązy, bo czytałam w jakimś poradniku, że pod koniec ciązy już jest lżej a ja wcale tego nie czuję.

twój organizm musi przygotować się do porodu,brzuszek ci obniża się,co powoduje większe parcie na łono....pewno też częściej siusiasz.a po drugie miednica się \'\'rozchodzi\'\' lekarz powinien ci to lepiej wytłumaczyć!!!!!!!!!!!!!

Gość Oliwia21
Dzięki za rade, no niestety chyba na nieodpowiedniego lekarza trafiłam. Faktycznie siusiam niestety bardzo często teraz:(

trzymaj się,już bliżej niż dalej,ja przeżyłam dwie ciąże i żyję..ty też będziesz to kiedyś wspominać i dobrze radzić innym

A czy jest jakaś metoda, żeby nie mieć tak czestych bólów, jakieś świczenia, spacery, leżenie cał dzień i nie przemęczanie się?? Czuję się czasem jak stara babcia, jak wstaję z łużka i ledwo dochodzę do wc, śmiesznie to wygląda...