Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka na kredycie

KREDYT STUDENCKI - MAŁE PYTANKO ALE WAŻNE

Polecane posty

mam problem i napisalam do KB maila ale nie dostalam odpowiedzi moze ktos tutaj bedzie wiedzial ?? ;) otóż kredyt bierze sie 10 semestrow czyli 5 lat splacac zaczyna sie do 2 lat od zakonczenia studiow i wlasnie ja mam problem bo ostatnia ratę wezmę w lutym a obronie sie najwczesniej w czerwcu (nie z mojej winy - zapisywalam sie na III semestralne studia uzupelniające - mam to na umowie przyjecia mnie na uczelnie - natomiast pani dziekan po II sem oznajmila , ze studia jednak beda trwaly IV semestry a nie III ) skarzyc ich przeciez nie bede bo sie nigdy nie obronie :P :P :P ale czy jak nie dostarcze do 31 marca zaswiadczenia ze ukonczylam studia i dyplomu z obrony pracy mgr to bede musiala juz od razu splacac kredyt ?? czy bede miala te 2 lata ??

up

Gość Studenciara
hej nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale przy kazji chcialam zapytac kiedy uzyskalas kredyt w KB?? Bo ja skladalam w tym roku i jeszcze nie mam decyzji na ktora czekam jak na zbawienie... Ja zastanawiam sie czy mi w ogole przydziela przydochodzie w rodzinie 520zl/os??????

oj juz nie pamietam ile czekalam bo skladalam podanie dosyc pozno ;) wysokosci dochodu tez nie pamietam ale wejdz na strone KB - tam na pewno jest napisane :D

up ;)

Gość ja własnie zaczęłam
spłacać kredyt - rok po skonczeniu studiów, bo pracuje, wiec nie odciągam... -->Studenciara Decyzje dostałam w styczniu (i to pod koniec), umowe podpisywałam w ostatnich dniach stycznia - wiec masz jeszcze czas... dopiero w lutym wypłacili mi transze z wyrównaniem od października. ---------> studentka na kredycie na zaswiadczeniu do banku powinno byc napisane, ile semestrów trwa nauka. Jezeli jeszcze przez jeden semestr, to moze zanies do banku własnie takie zaświadczenie - ze jeszcze nie skończyłaś studiów. Takie zaświadczenie, jakie zanosiłaś w poprzednich latach do końca marca. ja bym tak zrobiła....

hmm tylko wiesz i tak może być problem bo jak im zaniose to wyjdzie na to, ze moje studia łącznie będa trwały 11 semestrów a kredyt można brać tylko pzrez 10 o kase mi nie chodzi bo jakos sobie poradze tylko boje się, że bedą kazali mi od razu spłacać 😭 ale to nie moja wina, że uczelnia po II semestrach zmienila zdanie, że jednak nie III tylko IV semestry beda no nic najwyzej sie bede procesowac bo na papierku potwierdzajacym przyjecie mnie na uczelnie pisze wyraznie III semestralne :P a sluchaj jak Ty skonczylas studia to ile czasu Ci dali w banku na doniesienie papierka ??

Gość zwyczajnie psuja sie
a ile tego kredytu dostajecie? w ogole czemu to jest takie korzystne?

Gość niedomyci hrabiowie na kredyt

jak ja zaczełam brać to dostawałam 350 zł miesięcznie a po roku podnieśli na 600 zł miesięcznie jest on o tyle korzystniejszy od innych kredytów, że po zakończeniu studiów bank, który tak jakby "żyrował" kredyt umaża Ci wszystkie odsetki więc spłacasz tylko tyle ile wzięłaś po drugie od zakonczenia studiów masz 2 lata w czasie których nie musisz spłacać (możesz ale nie musisz) masz tym samym czas na znalezienie pracy lub odłożenie na konto, żeby potem spłacić większą część naraz pozatym podobno 5 % najlepszych studentów umarzają część lub całość kredytu a jesli kogoś nie stać na studia to jest to chyba najlepsze rozwiązanie

Gość a ja moge
cie prosic o to gdie sie udac i co musze spelniac?? ja jestem na 1-szym roku pomoz wytlumacz jak mozesz

Gość stu dentka krokodylologii
do caritasu.

Gość a ja moge
suka

to powyżej to nie ja ktoś się podszył tego kredytu udzielają 2 banki] KREDYT BANK oraz PKO idź i popytaj o szczegóły ;) na pewno Ci wszystko wytłumaczą