Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowe mozliwosci

Czy warto studiowac pedagogike?

Polecane posty

Gość nowe mozliwosci

Gość to zależy
jeśli zadowala cie pensja 800zł to warto

Gość hmmmm 800
zagranica płacą więcej :)

Gość ja mieszkam
ja skonczyłam polonistykę a teraz żałuję, bo studiuje taki kierunek na podyplomówce, że bardziej przydałaby sie pedagogika... to zalezy co chcesz robic

Gość nowe mozliwosci
byc doradca nauczycieli

Gość i co chcesz macic im w glowach

Gość no nie wiem co z tym zrobic

zależy jaką specjalność pedagogiki !!!! możesz równie dobrze studiować pedagogikę z resocjalizacją, pracować w policji jako negocjator i wyciągać ponad 3 tysiące na miesiąc !!! jacy wy jesteście ograniczeni, myslicie, że pedagogika to tylko uczenie w szkole

ja również studiuje pedagogike resocjalizacyjna i zastanawiam sie czy wybralam dory kierunek bo z ta praca to teraz jak .... szkoda gadać

Gość chcacasienauczycjezyka
ja jestem po opiekuncxo wychowawczej i musze powiedziec ze z praca cizko i zaluje ze nie zrobilam nauczania zintegrowanego .co prawda zarobki male ale latwiej sie zalapac gdzies do przedszkola niz np do swietlicy szkolnej. owszem mozna po pedagogice wycianac te 3 tysiace ale zauwaz ilu moze pracowac w policji jako negocjator. raczej niewielu

Gość jest to kierunek
humanistyczny więc moim zdaniem ciężko o pracę. Ponadto nauczycieli naprodukowano bardzo dużo - jest masę uniwerków, uczelnie niepublicznych i kolegii nauczycielkisch, które produkują masowo absolwentów pedagogiki. Nie wiem czy wiecie, ale w zeszłym roku studia z pedagogiki (dzienne państwowe) wybrało najwięcej, bo aż 30 tys. os - podawali kiedyś na Onecie...

Gość jędrek7878
Moja nauczycielka z podstawówki ujeła to tak: nie wiesz kim chcesz zostać, zostań pedagogiem... kurcze, miała racje... jestem pedgagogiem a zdobyć prace w swoim zawodzie graniczy się z cudem...:(

Gość Uczeń 3 klasy liceum
ja mam dylemat bo do moich zainteresowań tylko pedagogika pasuje ale im więcej czytam tym bardziej boje sie ze po skończeniu studiów zostanę az reką w nocniku może wy dacie jakąś rade na co zmienić poglądy gdzie waszym zdaniem będe mógł znależć prace

Gość waldemark27
Można sobie powiedzieć, że warto mieć studia, ale muszą one być satysfakcjonujące. Pedagogika nie daje perspektyw, a do tego można się natknąć na takie kierunki, jak na WSP w Łodzi, gdzie pedagogika otrzymała ocenę warunkową. Lepiej jednak wybrać inny rodzaj studiów, żeby mieć pracę.

Gość gość likuida
pedagogika to wciąż wartościowy kierunek, jednak patrząc z perspektywy czasu, żeby coś osiągnąć po studiach, należy już w ich czasie zacząć praktykę, najlepiej pracować, inaczej nie da rady. Kończyłam pedegaogikę na wyższej szkole bezpieczeństwa, nie bo jest tam wybitna, lecz dlatego, że było dużo praktyk