Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lakshami

Kobiety gracie na GIEŁDZIE?

Polecane posty

Gość lakshami

Chętnie bym spróbowała się w ten sposób "pobawić", ale zupełnie nie wiem jak. Może ktoś wytłumaczy ? Albo podpowie gdzie szukać podstawowych wyjaśnień ?

Gość lakshami
wolałabym sama się czegoś wcześniej dowiedzieć. Dla mnie to kompletna terra incognita ;) Może się pokusisz? Ewentualnie poprosze o strony internetowe...

najpierw sprobuj pograc na onecie w gre ktora polega na tym ze masz swoje 40tys zl i je inwestujesz w akcje, a akcje sa takie jak normalnie. Tzn wszystko dzieje sie jak w rzeczywistosci tylko pieniadze fikcyjne. ja tak sie ucze

Gość lakshami
o dziękuję :) na onecie? Wrzucisz link ? albo podaj nazwę..

http://gielda.onet.pl/ na gorze jest fioletowa zakladka gra tam musisz sie zalogowac i grasz kiedy sie nauczysz jak kupowac i sprezdawac akcje bedziesz mogla grac naprawde. Moj facet w to gral i teraz ma zamiar zaczac grac naprawde. ja jeszcze troche poczekam bo dopiero zarobilam tysiaka :P

Gość no to ci powiem że
wolę lokate długoterminowa bez ryzyka,jak mam ochote na ryzyko to idę do kasyna.

ale lokaty maja beznadziejne oprocentowanie. Juz lepiej fundusz, w rok mozna zarobic 30% i tak zazwyczaj jest. Ryzyko oczywiscie jest, kiedy widzisz ze zamiast 10tys maj juz 13 i nagle robi sie znowu 10 albo gorzej ale i tak to wszystko odbija. Lokata jest dobra jak sie wklada na nia miliony bo wtedy jest i tak porzadna suma do wyjecia. A tak? Trezba ryzykowac zeby sie wzbogacic

ZXreszta nasza gospodarka sie rozwija wiec jest wiadome ze na gieldzie i funduszach mozna sie wzbogacic. Mozna tez lokowac pieniadze na funduszach na rynkach rozwijajacych sie. Wplacajcie kase na fundusze i cieszmy sie z 30% wzrostu bo za oceanem takich luksusow nie maja :P

wpisz sobie w przladadarkę \"szkoła giełdowa\" znajdziesz na stronach GPW wiekszośc zagadnień i sporo książek masz do przeczytania najwazniejsze o psychologii rynku i analizie technicznej i nie słuchaj ,ze wygodniej i lepiej jest w funduszu :) nic nie daje takiej satysfacji , jak własna inwestycja zacznij niewielkimi pieniedzmi i nie w grze , ale w realu , bo tylko wtedy odczujesz prawdziwe emocje i to jak to jest naprawde i cos jeszcze co zabrzmi dziwnie.......zycze Ci na poczatku troche strat :) nie dlatego ,ze jestem wredna , ale to najbardziej pobudzające do nauki :) straciłam w pierwszych miesiącach 30% na dzień dobry i tak sie wkurzyłam ,ze ......siedziałam nocami i główkowałam :) teraz mam od 100 do 300 % rocznie , a satysfakca na 10000 % polecam biuro w banku sląskim

Gość lakshami
ARRAKIS dziękuję za rady, potrenuję trochę tą grę i potem skorzystam z Twoich rad :)

Gość lakshami
jaką nazwę rachunku przykładowo wprowadza się w tej grze?

trzmam za Ciebie kciuki :) im wiecej kbie tym lepiej :) dla dodania Ci animuszu dodam ,ze konkurs parkiety wygrała dziewczyna i poknała fuul facetów w pieknym stylu :) aha..i na poczatek nie pchaj sie na kontrakty :) tam to jest jazda bez trzymanki i ja po kilku latach wciąż mam straty jak mnie skusi :) i nie licz nigdy ,ze nagle zostaniesz milionerka w miesiac to zabawa na dł€ższy termin i cytat p.Mosza \"gra sie na skrzypcach , na giełdzie sie iwestuje \" :)

Gość lakshami
ARRAKIS kusisz bardzo :D Ale ja pojęcia jak na razie co jest czym i jak to się je! Musze się wszystkiego najpierw dowiedzieć... Ale zachęciłaś mnie i za to dzięki!

kuszę bo uwazam ,ze warto :) ale nie namawiam na pospiech pczytaj, poogladaj , pomysl ..........i zawsze sie tak zaczyna ;) wpadasz i koniec :)

Gość DO KAMILA
raczej proponuje sledzic uwaznie rynek gieldowy, oczywiscie mnostwo lektury a ten tamat,moj kolega (24 lata) rzucil swietnie platna prace i obraca kapitalem, ktory zgromadzil i mu to super wychodzi i chyba juz nie bedzie musial pracowac no ale coz oprocz tego ze jest zdolny byl traderem teoretykiem i sie bardzo tym interesowal jak nie masz co zrobic z kasa - to smialo sie BAW :) moze szczescie sie do ciebie usmiechnie ;) pzdr

Gość lakshami
kto jeszcze gra?