Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rediii

Bolące nogi po tabach anty?

Polecane posty

Gość Rediii

Hey dziewczyny od niedawna biore tabletki anty (novynette) no i bola mnie nogi czy jest na to jakis sposob zeby przestały? gdzies juz o tym czytalam na forum ale nie moge znalezc tego tematu? wczesniej nie mialam takiej dolegliwości, czy któraś zwas ma lub miala podobnie??? z góry dziękuje za odpowiedzi pozdrawiam :)

Gość klopa
Tak, miałam podobnie, i po pół roku brania tabletek wylądowałam w szpitalu z zapaleniem żył, i skrzepami. Nie straszę - jedynie przestrzegam - idź do lekarza, i zrób sobie odpowiednie badania krwi. Ile czasu już je bierzesz ?

Gość Rediii
Sorka miało byc "Bolące nogi po tabsach anty"

Gość Rediii
to moje drugie opakowanie no i bolą mnie łydki :/

miałam to samo pomógł MAGNEZ i WAPŃ w tabletkach do kupienia w każdej aptece za ok 6 zł :D p.s palisz może papierosy ?

Gość klopa
no właśnie - zrób badania i zmień tabletki.

Gość Rediii
papierosów nie pale szkoda mi płuc, no wlasnie wybieram sie do gina w poniedzialek ciekawe co ona mi powie a wybiera sie na urlop, zaniepokoil mnie ten ból

ee ja mialam badania krwi regularnie i wszystko bylo ok a i tak mnie lydki bolaly a w nocy mialam skurcze lydek pani w aptece polecila wapn, magnez i cynk w tabletkach i przeszlo po niecalym tygodniu i do dzisiaj nie boli a tabletki anty biore nadal te same a minelo juz ponad rok od tego czasu i wcale nie musialam zmieniac :P

Gość klopa
teoria - skurcze łydek świadczą o ubytku magnezu, autorka nie napisała, że ma skuurcze łydek, tylko, że ją bolą nogi - nie na wszystko pomoże magnez

ale ja wyraznie napisalam ze skurcze mialam tylko w nocy a w dzien mnie normalnie bolały tak jakby żyły :D ja nie mowię, ze jej na pewno pomoże ale co szkodzi spróbować ?? oczywiscie do gina niech idzie ale do apteki tez moze :D

Gość klopa
no może, może :-)

Gość Rediii
Owszem skurcze tez miewam raz za czas nawet przed tabsam,i jakis czas temu pilam syrop magnezowy ktory przepisal mi lekarz moze powinnam znowu go pic?

Gość Rediii
Gdzies tu na forum wyczytalam ze nawet zyly wychodza na nogach po tabsach? prawda to?

Rediii wyczytalam cos takiego. Jak lydki sa obrzmiale i bolesne to prawdopodobnie jest to zakrzepica zyly glebokiej. Stan przy ktorym skrzep blokuje zyle. Jest to prawda ze przez tabsy moga byc bole nog.

Gość Rediii
O kurcze do tego lekarza chyba szybciej sie wybiore :(

Gość Rediii
Byłam u lekarza kazala mi odstawic tabsy i przyjsc w maju lub z poczatkiem czerwca na kontrole. Te bole grożą zapaleniom zyl i zakrzepom wiec teraz bede jesc magnez na zmocnienie jak dla mnie masakra :(

Gość Rediii
sorka za blad skrzepy tam ma byc

Gość Rediii
no magnez i nic po za tym