Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajka 20

PODKLAD, KTORY NIE PODKRESLA SKOREK!! ISTNIEJE??

Polecane posty

Gość kajka 20

witajcie! jak juz zaznaczylam w temacie, moje pytanie dotyczy podlkladu ktory nie bedzie podkreslal i uwidacznila jeszcze bardziej skorek! Czy znaci taki? ja obecnie lecze zaskorniki i drobne wypryski i uzywalm na noc kremu Differin co 2 dzien, ktory zluszcza naskorek. Stosuje krem mocno nawilzajacy z La Roche Posay ale on nie radzi sobie w takim stopniu z luszczeniem, chociaz jest naprawde bardzo dobry. Uzywalam podkladu Loreal True Matt ale on podkresla skorki, pozniej mialam probke z La Roche podkladu Unifiance ale ten to dopiero podkreslal!! dream matt muss nie moge uzywac bo mocno mi wysusza buzie. Dodam, ze mam cere mieszana ( strefa T) i pare rzeczy do ukrycia...(drobne pryszcze i pare malych blizn po nich) a przy okazji poradzcie dobry korektor jak znacie.

Gość ja mam też skórę
z problememi (zaskórniki i się przetłuszcza) ale bardzo wysuszoną i łuszczącą. I jedyeny poidkład, po którym wyglądam lepiej, a nie gorzej niż przed aplikacją to Stay True Clinique.

Gość monika222
a probowalas podklad z AA rozswietlajacy ? sama mam b.sucha skore i zamierzam go kupic...zachecona opiniami dziewczyn na wizazy i DT :)

Gość madra mysl
trzeba sie przed nalozeniem podkladu posmarowac dobrym kremem ;)

Gość monika222
jak ktos ma b.przesuszona skore to nawet dobry krem nie pomaga...uwierz mi

Gość kajka 20
jeszcze nie probowalam tego z Clinigue.. moze uda mi sie dostac probki... Monika 222z AA tez nie mialam ale watpie zeby byl dobry, ja musze miec taki ktory nie zapcha mi porow,bo inaczej bez sensu to leczenie, a takie podklady sa znacznie drozsze niz AA Madra mysl- powiem Ci ze mam krem super nawilzajacy z La Roche i on naprawde jest swietny ale ja mam na policzkach taka wysuszona skore ze on tez nie daje rady..wlasnie bede robic maseczke z siemienia lnianego bo podobno super nawilza, moze znacie? A tak w ogole to juz nie wiem czy powinnam miec podklad do mieszanej czy suchej skory:/

Gość przede wszystkim peeling
jw i dobre nawilżanie

Gość kajka 20
peeling?? przeciez on dodatkowo podraznia. Chyba ze masz na mysli enzymatyczny..

Gość ala22
a jak sie robi ta maseczke z siemienia lnianego ?? bo ja tez mam bardzo sucha buzie..

Gość kajka 20
no wlasnie dokladnie nie wiem, bo mam siemie w tych zairenkach. Ale to podobno tak samo sie robi. Maseczka z siemienia lnianego Łyżkę lnu zalać szklanką wody i ugotować na gęstą papkę. Po ostudzeniu nałożyć ją na twarz oraz szyję, przykrywając płatkami ligniny lub gazy. Jest to maseczka dla każdego rodzaju skóry. Oczyszcza pory, zmiękcza naskórek, wygładza, uelastycznia, łagodzi podrażnienia skóry. Ja wlasnie studz siemie anie wiem czy z ziarnami nalozyc na twarz czy nie.. odcedzilam ale chyba razem naloze bo sam ten "kleik" bedzie za rzadki..

Gość ala22
bardzo dziekuje :) a skad masz ten przepis ??

Gość peeling oczywiście
że enzymatyczny Teraz np mam superłagodnyDax cosmetics, który stosuje się zamiast kremu na noc a rano zmywa. Wspaniały i bardzo delikatny

Gość ala22
juz poczytalam :) a nie wiesz ile to siemie kosztuje ?? bo ja nie mam go w domu...

Gość kajka 20
ale ja narazie stosuje tylko taka kuracje: rano myje twarz emulsja Cetaphil( nie podraznia i nawilza rowniez, zamiast zelu) pozniej smaruje kremem z La Roche Hydraphase XL (jakos tak sie to pisze) mijescowe na krostki plyn z apteki robiony. - wieczorem znowu emulsja Cetaphil , czekam 20 min,. i nakladam Differin co 2 dzien( krem zluszczajacu na zaskorniki) nie nakladam podkladu od ponad tgodnia tylko korektor miejscwo, nie chce zapychac porow. Ale korektor tez mi sie konczy(mam z avonu ale sredni jestl) I szykam teraz dobrego korektora i fluidu ( ktory bede uzywac na wielkie wyjscie:) no i nie wiem czy moge ten peling teraz robic bo powinnam stosowac tylko te rzeczy ktoe dermatolog mi zalecila.. ale jesli ten peeling taki delikatny to moze sie skusze..

Gość kajka 20
ala 22 siemie kosztuje 2,2, w aptece kupilam to w ziarnach, a mielone ok 8 zl A powiem Ci ze moja papka juz zgestniala:) jak galaretka wyglada, dodalam jenak te ziarna i jest ok. Wiec nie odcedzaj jesli kupisz to z ziarnami.

Gość ala22
a ile ta emulsja cetaphil kosztuje ? i czy jest tylko w aptekach ??

Gość ala22
zaraz polece do apteki po to siemie ..:)

Gość kajka 20
ala 22 tak tylko w aptekach, kosztuje ok 37 zl ale za 200 ml i jest bardzo wydajna, malutko biore, stosuje 2 razy dzienie od jakis 2 tyg. i ubylo zaledwie troszkke z butelki. A stosuje tez na plecy co 2 dzien ( bo na plecach mialam wysyp pryszczy i tez lecze ale plynem Artrederm na noc co 2 dzien i jak mi mocno wysuszyl ten plyn to tez lagodzila ta emulsja,) Super jest naprawde i mozna bez wody uzywac nawet!Bardzo polecam!!

Gość kajka 20
ala 22, ok to lec a ja nakladam maseczke:)

Gość ala22
kajak czekaj :) a czy ten plyn jest robiony czy juz gotowy ? i czy na recepte czy nie ? i on jest specjalnie do suchej buzki czy do wszystkich rodzajow ?? :)

Gość ala22
mialo byc kajka a nie kajak :D sorki :D

Gość kajka 20
ala22 to jest emulsja juz gotowa,bez recepty jest specjalnie do buzki z problemami tradziwiwymi, do skory nadwrazliwej u ktorej mydlo powoduje podraznienia, do skory suchej skolonnej do alergii i wypryskow, skory przed i po zabiegach dermatologicznych i kosmetycznych ma substancje ktore nie drazna wcale skory, w skladzie ma wode oczyszczona, a takze do demakijazu twrzy.

Gość kajka 20
ala 22 siedze wlasnie z ta maseczka, mozesz kupic to siemie w ziarnach( tansze) ale pozniej jednak odcedz ziarenka i tylko ta galaretke naloz( z ziarnami bardziej splywa) i jak nalozysz to przyklej waciki na twarz i jak tak zrobilam i siedze, posiedze 20 minut i zmyje, zobaczymy jakie efekty..:) ale jak narazie nic nie piecze wiec ok( ostatnio maseczka z platkow mnie piekla)

Gość orzechowa dupinka
z La Roche podkladu Unifiance ale ten to dopiero podkreslal!! dream matt muss nie moge uzywac bo mocno mi wysusza buzie.co ty mowisz to bardzo dobry podklad tylko bardzo gesty trzeba go stosowac z kremem pol na pol

Gość kajka 20
no bo na mnie tak dzialaja te podklady! zawsze smaruje kremem zanim naloze podklad. Ale ja mam mocno wysuszona buzie od differinu. Widocznie dla Ciebie odpowiada bo nie masz suchych miejsc

Gość ala22
kajka --->>>zmylas juz ta meseczke czy dalej z nia siedzisz ? :)

Gość kajka 20
ala22 ide zmyc, zaraz Ci napisze o efektach:)

Gość orzechowa dupinka
no to musisz natluszczac skore oliwka naprzyklad

Gość ala22
ok :D czekam...