Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ohyyyyyyydne

okropnie przetłuszczające sie włosy - jak temu zaradzić?

Polecane posty

Gość ohyyyyyyydne

musze myc włosy doslownie codziennie bo inaczej swiedzi mnie skora glowy czuje sie nieestetycznie i wlosy sa po prostu zlepione do siebie szczegolnie grzywka i gora glowy:( juz mam dosc moze macie jakies sposoby?

jedyny złoty środek to myć głowe codziennie, ja myję i nie narzekam i zauwazyłam że jeśli nie używam szmponu do tłustych włosów to jest lepiej, tak jak by tamte za bardzo przesuszały i jeszcze bardziej nasilało sie \"tłuszczenie\" :)

Gość animika
Mi też się włosy koszmarnie przetłuszczają, przed okresem to tak mocno że po kilku godzinach mam zlepione tłuste kosmyki. Ostatnio po przeczytaniu topiku na kafeterii o tłustej cerze, zaczełam smarować głowę oliwką wieczorem. Trochę się poprawiło, tylko to trzeba systematycznie, a nie zawsze można wieczorem jak upiór wyglądać:)

należy nie dotykać włosów zbyt często, nie przeczesywać palcami, nie używać obciążających szamponów i odżywek,zazwyczaj takie wygładzające obciążają. ja myję co drugi dzień rano,ale czasem umyję wieczorem i wcieram w skórę głowy taki preparat \"subrina recept\" właśnie na przetłuszczanie się, wtedy ładnie się trzymają też dwa dni(np jak umyje w piątek wieczorem to do niedzieli wieczoru mam spokój) jak podtapiruje się włosy i nalakieruje to też coś tam daje. zdecydowanie nie polecam tzw suchych szamponów bo tylko nasilają przetłuszczanie

Czy może ktoś używa środki do pięlęgnacji włosów (szmpony, odżywki, inne) firmy \"Yves Rocher\"? Jakie macie zdanie o tych produktach?