Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczulona

na co jestescie uczuleni i jak sie to obiawia?

Polecane posty

Gość uczulona

moim objawem jest bol zatok ale jeszcze nie wiem na co jestem uczulona. narazie czekam na wizyte.

Gość jak brałam
przez kilka lat antybiotyki ( lekarze przypisywali ciągle na każde zaziębienie ) to byłam uczulona na prawie wszystko :p Wiem bo miałam robione specjalne testy objawiało się to nieznośnymi wysypkami na skórze, pokrzywkami, swędzeniami, zaczerwienieniami, napadami astmy, bólami głowy, katerem i łzawieniem oczu. na szczęście przestałam chodzić do lekarzy, brać antybiotyki i od kilu lat jeszcze na nic nie chorowałam :p

Ja jestem uczulona na pyłki traw i krzewów. Przez kilka miesięcy w roku (w tym lato) mam zapchany nos :( W tych miesiącach biorę Zyrtec + inne leki.

Gość nika234
a ja jestm uczulona na tabletki przeciwbolowe,dokladnie nie wiadomo czy na wszystkie narazie z doswiadczenia wiem ze dwa rodzaje ,ale nie ryzykuje bo objawy mam straszne zaraz mnie dusi i tylko szybka pomoc medyczna mnie retaju-wiec od 5 lat nie polykam zadnych lekow przeciwbolowych!!!!pozdrawiam

Gość blond666
na komary... jak mnie ugryzie np w noge to cała mi tak strasznie puchnie ;(

Gość JolandaAA
plesnie - ale testy wyszły dopiero za 2 razem w specyficznym szczegółowym panelu na poszczególne plesnie, na ogólne nic nie wychodziło moje objawy: infekcje, zatoki operowane nie raz, stany astmatyczne typu kaszel,duszności i pewnie wiele innych w tym problemy z pochwa

Gość na facetów
;) każdego porównuje

na głupotę... ludzi w otoczeniu, oszołomów w rządzie... itp. mało co mi pomaga... chyba tylko dobry alkohol z dobrą muzyką w tle

Gość na niesprawiedliwość
chamstwo i głupotę

Gość na niesprawiedliwość
pomagają głębsze oddechy, w zależności od stopnia uposledzenia wykazującego powyższe

Gość lorenka
ja na owoc kiwi -od odrobinki puchnie mi krtan z wargi pokrywaja sie ogromem bolacych grudek ,koszmarne wrazenie ,mija po ok.godzinie ,nie jadam kiwi ale sie trafilo pare razy w jakiejs potrawie

Wiem ze to dziwne ale na sok pomaranczowy-dostaje po nim ropnego zapalenia migdalow :-(

Penicylina - dostalam szoku po niedzielnym zaszczyku ale mnie odratowali. Biseptol - puchne tak ze nie moge rak zgiac Ibuprofen - puchne chlor w duzej ilosci (jak w praniu lub na basenie) - objawy podobne do zapalenia puc - stad ta penicylina i przedawkowanie. Zajelo im pare lat zeby sie zorientowac ze to reakcja alergiczna a nie zapalenie puc. i to tyle z tych co sama doswiadczylam. Z tego co mi lekarze powiedzieli po odczytaniu testow alergicznych to w sumie jestem uczulona na prawie wszystko - wziewnie i pokarmowo. Psa, kota, krolika...banany, mod, przenice...dziwne bo jem wszystko, wychowalam sie z psami i kotami i jakos nigdy zadnej reakcji alergicznych nie mialam.

Gość Migdałka
* Kurz - lejacy sie wodnisty katar * Olej ,farby olejne - wysypka na wewnetrznej stronie rak, zmiana cery (syfki:/) Spam - zalewanie sie krwia i klniecie Łapowkarstwo na uczelniach wyzszych - zalewanie sie krwia ,czerwone oczy , agresja Nieładnych i nieladnie ubranych ludzi - ból głowy, płacz ,depresja

uwierzycie mi że jestem uczulona na słońce jak jest ciepło?? jak jest ledwo powyżej 20 stopni to skóra na czubku głowy zaczyna mi się piec, na ramionach robia mi się jakieś bąble które szczypią, potem uczulona skóra schodzi chyba strupami i płatami... żeby temu zapobiec muszę kupić kremy z wysoką ochroną, od faktoru 40 wzwyż, lato jest dla mnie męką, choć bardzo lubie plażę, piasek i słońce... nie mogę chodzić do solarium:(

Gość eurytion
jestem uczulony na leki przeciwalergiczne :P

Gość ja na ex mojego męża
i objawia się to agresją :classic_cool:

Gość uczulona
niektorzy maja bardzo ciekawe uczulenia:P tym pozostalym wspolczuje :(

Nie robiłam testów, ale prawdopodobnie na nikiel i inne metale, którymi pokrywa się lub robi się z nich sprzączki, metalowe guziki w spodniach itp. Objawy - nic strasznego, ale wkurzające - wyprysk kontaktowy, czyli tam, gdzie dłuższy czas dotykałam metalu mam czerwone krostki, czasem z pęcherzykiem, swędzące tak wściekle, że można zwariować.

Niektóre trawki - Zytrec pomaga jako tako ale mimo to na wiosnę cały czas i tak leb mnie boli, i lzy z oczu mi się leją :( Na chlor w wodzie - wysypka na ciele, swędzi mnie skóra:o

Zapomniałam o najważniejszym - na słońce. Mam bardzo wrażliwą skórę która reaguje poparzeniami na każdą próbę wystawiania jej na promienie sloneczne (w słoneczne dni bez posmarowania się kremem i balsamem z wysokim filtrem na dwór ani rusz) poza tym też glowa mnie boli i jest mi niedobrze. Prawdopodobnie jestem wampirem :o

Gość puchatek*
na pyłki traw i drzew, objawia się to przede wszystkim okropnym, wodnistym katarem, łzawieniem i pieczeniem oczu oraz ogólnie zmęczeniem i ospałością. leki trochę pomagają, ale nie całkowicie

Gość GrubaKaśka
moja teściowa tez jest wampirem od 2 lat - ale was się namnożyło- współczuję :O