Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kala19

MóJ KOTEK NIE PIJE W OGOLE WODY! DLACZEGO??

Polecane posty

Gość looki
a co zjada w ciagu dnia ??

Gość looki
mam kilka kotow i jeden zjada wylacznie karme z puszek - ten wody nie pije wcale , pozostale kotki zjadaja puszki i suche - one pija wode

je puszki bardzo dobrej firmy,bo suchej karmy nie chce jesc. takie z mieskiem w sosie lub w galaretce..

acha to pewnie dlatego,dzieki za pocieszenie! a powiedzcie mi czy kotu daje sie mleko?????

Gość looki
no wlasnie - pewnie dlatego wody nie pije . moj tez nie pije wody , czasami dostaje mleczko dla kotow ktore uwielbia. kot ma juz 9 lat i jest zdrowy.

Gość looki
tylko mleko specjalne dla kotow , nigdy krowie.

ale tkiego kupczego nie mozna?? czy to nie jest przypadkiem wylansowane przez whiskasa,ze nie mozna mleka normalnego dawac?

Gość do lekarza
moja kotka pila tylko MLEKO KROWIE żyla lat 14, zdechla na nowotwor wiec mleko raczej jej nie szkodzilo na wsiach koty od lat pija krowie mleko i tez zyja takze dla mnie to sciema jest

Gość looki
rozne firmy sprzedaja mleko dla kotow , nie tylko whiskas . nie wiem skad to sie wzielo , ze zwyklego mleka sie nie podaje. przeciez wiele lat temu nie bylo mleka dla kotow. noooo, ja kupuje moim mleko dla kotow.

Gość looki
do lekarza - no wlasnie , moja tesciowa tez kiedys miala kota i dawala krowie mleko i kot byl zdrowy. nie wiem skad te teorie - byc moze sa one rzeczywiscie falszywe.

moim zdaniem tez! ze krowie mozna dawac,ale moja mała ma dopiero 4 miesiace,mam ja od 3 dni wiec sie zastanawiam czy jej dac...zeby biegunki nie miala

Gość a ja natomiast
dziewczyny to bzdura ze kot nie moze pic mleka !! ;) ja mam 4 koty wszystkie jada na krowim mleku odkad zaczely na oczy patrzec :D kotki sa w wieku : 13 9 5 3,5 i żyją i rewelacyjnie się chowają aha NIE NAWIDZA WODY ;) ;) mlekopijce moje słodkie :D

Gość z tym problemem

Gość looki
no widzisz kala , moze i ja zaczne moim krowie dawac . no bo tak wlasciwie , z czego robione jest mleko dla kotow ?

Gość z tym problemem
mleko krowie weterynarz niejednokrotnie zaleca kotu na zaparcia. W innym wypadku jest szkodliwe!

Gość a ja natomiast
taaa jasne i nastepna mądra będzie pisac że jest szkodliwe mimo, że moje 4 koty piją tylko mleko krowie bo nawet wody nie chcą i jakos im nie szkodzi weź się zastanów zanim zaczniesz tak bezsensownie generalizowac :O :O :O

Gość a ja natomiast
a ja nie mowie, ze kazdy kot musi lubiec mleko ale wkurza mnie jak ktos ze 100 % pewnością pisze że mleko krowie szkodzi jak jakos moim czterem kotom nic nie jest :O :O

Gość z tym problemem
No to mało wiesz. Z uwagi na poważne zaparcia, jakie miała moja kotka, prosiłam o radę weta i to on właśnie udzielił mi takiej odpowiedzi. Zapewne koty twoje wypróżniają się na dworze, chociaż nie wykluczone, iż faktycznie nie przejawiają żadnych oznak. Ale to wszystko do czasu Do kala18, koty z zasady mało piją, Twój kot zapewne dostaje „mokry” pokarm i dlatego nie pije, albo podpija wódę czy to z umywalki czy innym miejsc. To, że nie pije nie powinno budzić Twojego niepokoju. Jeżeli jednak zauważyłaś inne niepokojące objawy, lepiej zrobisz fatygując się do weta bądź szukając tu odpowiedzi http://www.vetserwis.pl/kamien_kot.html Pozdrawima

Gość a ja natomiast
nie no nie mogę :O :O jak grochem o ścianę :O :O moje koty załatwiają się do kuwet w domu więc wiem, że nie maja sraczki :P :P po drugie co wg Ciebie oznacza słowo do czasu ?? wyżej napisałam wiek moich kotów i jeżeli dla Ciebie 13 letni kot pijący tyleż samo lat mleko ma jeszcze sporo czasu, zeby zacząć po nim chorowac to gratuluje inteligencji :O :O :O a to, ze jeden wet takiej informacji Ci udzielił to nie znaczy ze jest ona prawdziwa no chyba że ten weterynarz to jakas alfa i omega :O :O bo moj natomiast twierdzi ze mleko krowie nie szkodzi no chyba ze kot ma wrazliwy uklad pokarmowy ale to mozna latwo zauwazyc i po prostu mleka nie dawac :O i co ktory ma racje moj czy twoj ?? :O :O :O

Gość ta pani
o nicku "z tym problemem " pewnie pochodzi z forum miau - tam jest pelno takich nawiedzonych.

Gość o boze macie koty i nie
macie o nich podstawowych informacji:O wiekszosc kotow ma problemy z przyswojeniem laktozy ktora w duzych ilosciach wystepuje w krowim mleku oczywiscie nie kazdy kot tak ma ale duza czesc dostaje po krowim mleku biegunek-dlatego wet mogl polecic je na zatwardzenie dlatego mleko dla kotow ma obnizona zawartosc laktozy, czasem te gorsze jak whiskasa ma tez dodatki roslinne kot zawsze musi miec wode!niezaleznie czy pije mleko i czy ma mokry pokarm jesli zywi sie mokrym to pije b. malo dlatego pewnie nie widzisz ubywania wody w miseczce czesto koty wola pic np cieknaca z kranu wode niz z miski(moje tak robia) i jesli karmicie kota tylko puszkami to kupcie mu chociaz jakeis porzadniejsze a nie whiskasy, nalezy patrzec na sklad, jesli puszka ma np 4% miesa (jak whiskas) to jest to byle co, kot jest drapieznikiem i potrzebuje miesa a nie soi

Gość są śliczne
mój kotek je karmę suchą i z puszki, pije mleko, ale wody nie chce wcale

mój kotek woli wodę niż mleko, ale czasem mu daję. Jeśli Twój kot nie lubi wody to możesz mu podawać mleko specjalne dla kotów, smietankę, jogurt. Musi coś pić.

mój kotek woli wodę niż mleko, ale czasem mu daję. Jeśli Twój kot nie lubi wody to możesz mu podawać mleko specjalne dla kotów, smietankę, jogurt. Musi coś pić.

Gość haha nie moge
przeczytalalam"moj chlopak w ogole nie pije wody w ciagu dnia":D:D:D:D:D i wlazlam i czytam co napisala autorka, adopiero pozniej"mam kilka kotkow..":D :)

Gość maryskaw
Mój pije tylko śmietankę 30% .Na odgłos otwieranej lodówki karnie przybiega do kuchni, albo siada i wymownie patrzy na lodówę, mleka nie zauważa wogóle.

moja Franca nie pija mleka, a jak byla mala , to wydawalo mi sie, ze tez nie pije wody.... do momentu jak ja "przylapala" w muszli klozetowej :) nasiskala sobie spluczke i pila "bierzaca" :o teraz chyba zrobila sie leniwa i pije z miski :D nie wiem od kogo to podpatrzyla...