Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosik_gosiek

Ponawiam swoje pytanie po raz drugi, niech mi ktos pomoze odp.

Polecane posty

Gość Gosik_gosiek

Czy ktos moglby mi udzielic szczegolowej informacji na pytanie dlaczego zginajac kciuk, w stawie miedzypaliczkowym dlaszym niektorym osobom zgina sie takze palec 2 lub 3?????? Wiem ze nie maja na to wplywu miesnie ani przebieg sciegien. Chcialabym wiedziec dlaczego (i jak to mozna sprawdzic) i dlaczego jest to uzaleznione od unerwienia (i w jaki sposob - dokaldnie i szczegolowo jesli mozna). Bardzo zalezy mi na szybkiej odpowiedzi na ten temat bo jest mi to bardzo potrzebne do pewnego wywodu naukowego, ktory powinien byc poparty informacjami zrozumialymi ale naukowymi. Dodam jeszcze, ze np. u gitarzystow ktorzy maja wycwiczone palce nie zachodzi takie zjawisko a bynajmniej rzadziej. Dlaczego?? I jak to mozna wycwiczyc??? Czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz.

Gość nie ejstem gitarzystą
i mnie się nie zgina. tzn. zgina się sam kciuk.

Gość lololo
Mi też się nic innego poza kciukiem nie zgina

Gość aquamaryna
a mnie się też 2 zgina lekko :D ale nie wiem dlaczego

Gość a u mnie
zgina się 2

Gość poczekajcie to wrzuce
u mnie zgina sie tylko w lewej ręce mnie się wydaje że to ma związek z wyćwiczeniem rąk, prawą mamy bardziej precyzyjną, bo nia piszemy, potrafimy skoordynowac lepiej ruchy, wydzielić, czy ruszamy tym palcem, czy drugim, w lewej jest gorzej, tak jak trudniej jest poruszać konkretnym palcem u stopy... moze to dlatego?