Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo niewiem

pytania po wizycie u ENDOKRYNOLOGA

Polecane posty

Gość pytam bo niewiem

kilka dni temu pierwszy raz odwiedziłam endokrynologa bo od jakiegoś czasu podejżewałam u siebie niedoczynność tarczycy - lekarz powiedział że rzeczywiście mam lekką niedoczynność) endokrynolog przepisał mi Letrox - i tu pierwsze pytanie -czy któraś z Was brała ten lek i po jakim czasie powinna być widoczna poprawa- szczerze chodzi mi głównie o utratę wagi :O druga rzecz- lekarz wy[pisał mi skierowanie na USG tarczycy- na skierowaniu w rubryce \'diagnoza\' wpisał: \'\'wole- miąższowe. PZT? \'\' ....z tego co się orientuję PZT to poporodowe zapalenie tarczycy. ja mam 18 lat wiec dlaczego lekarz wpisał taką diagnozę? i jeszcze jedno pytanie...jak można schudnąć przy niedoczynności tarczycy? ...przyznam że od kiklu lat mam problem z wagą-może nie przypominam jeszcze monstrum (ważę 72 kg przy wzroście 168) ale bardzo chciałabym schudnąć....a mimo kilkumiesięcznych wysiłków waga ani drgnie) :O

Gość Ona o ja
ja lecze sie na tarczyce juz 5 lat lekarz zapisal mi euthyrox (25) zazywalam wytrwale malo jadlam bo nie mialam apetytu i nie chuudlam....niestety bardzo ciezko jest zrzucic kilogramy przy niedoczynnosci. 6 miesiecy temu lekarz odstawil mi leki bo badania mam ok i zaczelam chudnac...pozbylam sie juz 8 kg :) oczywiscie z odpowiednia dieta i ruchem. ja tez mialam zdiagnozowane zapalenia terczycy...to bardzo czeste i mialam kilka guzkow na szczescie zimnych. niestety musisz liczyc sie z tym ze leczenie jest dlugotrwale czasami nawet mozesz sie leczyc juz cale zycie, ale nie trac nadzieji wiem jakie to frustrujace bo sama przez to przechodzilam, bierz regularnie leki i wykonusz wszystkie badania. pozdrawiam

Gość mada12lena
mam ten sam problem od 6 dni biore letrox i najbardziej w tym wszystkim boje się tycia:((((((((( mam nadzije że mój organizm nie będzie tak reagował!