Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm

praca z polskiego nie bardzo rozumiem temat i nie wiem co w nim opisac

Polecane posty

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm

bede wdzieczna za pomoc temat: koncepcja ludzkiego losu w chłopach wł. reymonta

Gość agagaggaa
napisz, że dziłanie ludzie zależy od popędów

Gość agagaggaa
ze od pragnien itd, co prawda w lceum byłam dawno, ale to mi sie skojarzyło!

Gość agagaggaa
I opisz przykład Jagny, że żadziły nią namietności ! na pewno coś znajdziesz w opracowniach :)

Gość agagaggaa
cóż ten internet robi z człowiekim , rządziły oczywiscie :P

Gość thhghnnn
wydaje mi się że to dotyczy ogólnie tego jak toczyły sie losy ludzi w tej powieści na podatwie opisu poszczególnych postaci, uwarunkowania ich postepowania a także konsekwencje... tak mi się skojarzyło. NApewneo musi to też zachaczyć o ogólny zarys zycia w tym czasie najlpiej jakbys tio połaćzyła czyli opisala jak zycie postaci z chłopów wpsiuje się w ogólny opis tego czasu.... Mam nadziejer pomogłam

Gość ojojojo
życie zgodnie z rytmem przyrody.....

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm
czy w zakres pracy powinien wchodzić szczegółowy opis stosunków intymnych Jagny i Antoniego?

Gość o matko......
przeciez sama wybieralaś temat i go nie rozumiesz?!?!?!?! Właśnie dla takich jak ty jest Giertychowa amnestia.... żeby sobie samemu wybierać temat i go nie rozumieć... ŻENADA

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm
bo nie rozumiem jak ona mogła to z Boryną robić - on za stary był przecież :O

Gość ktos ci wyzej dobrze
napisal -> przyroda, natura wyznaczała rytm ludzkiego życia, obowiązki itd.

moim zdaniem w ogole temat jest zle napisany, ale mniejsza o to prawdopodobnie chodzi o to by przedstawic losy zycia ludzi, napisac jak potoczylo sie ich zycie czym sie zajmuja, jak zyja mozesz sie powolac na konkretnych bohaterow, badz caloksztalt spoleczenstwa, w zasadzie jesli lektura jest Ci znana to polecam wypracowanie napisac samodzielnie ( z mozliwoscia opierania sie o opracowanie jesli juz musisz) a nie zerzniecie ze strony internetowej, pozniej nie bedziesz potrafił(a) sklecic jednego sensownego zdania

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm
a jak zakończyc taką prace bo juz napisałam sama tylko ja zawsze mam problemy alboz rozpoczęciem albo z zakończeniem wkleje tutaj kryteria oceniania na maturze ( bo te jest temat z próbnej maturki) i może ktoś cos podpowie co napisac na zakonczenie bo wydaje mi sie ze wszystko opisałam w rozwinięciu 8. Podsumowanie pełne, (4) np.: wskazanie zdeterminowania losu człowieka przez naturę, kulturę, religię, porządek społeczny, porządek życia i śmierci; podkreślenie trudu ludzkiego życia; wskazanie możliwości przezwyciężenia trudu egzystencji poprzez religijność, kultywowanie tradycji, życie we wspólnocie z innymi ludźmi i całym światem; częściowe, (2) np.: człowiek, należąc do świata natury i kultury, może w swoim życiu osiągać stan równowagi wewnętrznej; próba podsumowania (1) np.: mieszkańcy wsi są zdeterminowani przez naturę.

Gość o rany to temat rzeka

Gość lubię
Temat jest tak ogólny, że chyba nauczycielowi nie chciało się pomyśleć, dlatego możesz napisać co chcesz.

Gość lubię
Aha, zapomiałam dodać, że powinnaś przeczytać tę książkę, autor dostał za nią Nobla, a ty piszesz o tym, że Jagna sypiała z Boryną, choć był stary, sypiała z Boryną, ale młodym.

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm
jakos daje sobie rade w szkole chociaz z polskim idzie mi tak sobie nie we wszystkim mozan byc dobrym