Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koleauget

PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ I SPOKÓJ DUCHA ! !

Polecane posty

Gość koleauget

Czy praca przed komputerem jest pracą jakos regulowaną przez zasady BHP ?? Oto sytuacja.. u koleżanki w firmie jest tak ,ze raz na 2 lata należa jej sie okulary , ma przerwy , krople do oczu darmowe U mojego męża uparcie tłumaczą ,ze nie ma żadnych regulacji pracodawca nie musi mi zapewnic zadnej ochrony przy dlugotrwalej pracy przy komputerze, nie ma obowiazku dofinansowania okularow Obie firmy są prywatne... Co Wy na to ?? Gdzie szukac wytycznych ?

nie powiem Ci dokładnych szczegółów ale na pewno w przepisach BHP coś znajdziesz. jeśli ktoś pracuje przy komputerze to pracodawca ma obowiązek zakupić mu okulary, a jeśli do tego ta osoba ma wadę wzroku to te okulary maja być korekcyjne i z ochrona na komputer. przysługuje ich zmiana ale nie pamietam co ile czasu. do tego przsługują przerwy od pracy - to zależy od tego ile czasu sie spędza przy komputerze i czy jest się meżczyną czy kobietą (a tym w ciąży przysługuje jeszcze wiecej) ja pracowalam juz w kilku firmach przy komputerze i nikt mi nie zapewnił ani przerw ani okularów. ;)

Gość koleauget
dziekuję baaardzo