Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda11111111111111

jestem w ciąży i tak się zastanawiam.....

Polecane posty

Gość magda11111111111111

czy jak ja jestem głodna to moje dziecko też?????

Gość magda11111111111111
no to jak jesteś taka mądra to napisz czy jest głodne czy nie??? skad ja mam to wiedzieć???

Gość dddlaczego
nIE JEST GŁODNE, ODŻYWIA SIĘ tWOJĄ KRWIĄ I NIE CZUJE TAK JAK ty.

Gość a drapie cie cipka
jezeli tak to dziecko glodne i marze jezykiem jezeli nie i ty odczuwasz glod to czujesz burcuenie w brzuchu Latwe!

Gość dddlaczego
cApslok się włączył, sorki

Gość magda11111111111111
dziekuje bardzo za odpowiedz i nie denerwujcie sie tak:)

Gość boszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
dziecko, zwłaszca na poczatku ciąży, to kilka komórek... Pomyśl- jeżeli ty potrzebujesz ok. 1500kcal dziennie, to takie małe dziecko ile może potrzebować?????:O Dla zdrowego wzrostu dziecka DUŻO wazniejsza jest jakość jedzenia a nie jego ilość. Nie bierz syntetycznych witamin itd jedząc w MC Donaldzie, bo cię nagle złapie apetyt...:o W ogóle powinnaś jeść zdrowe, chude mięso, duszone na półtwardo warzywa na parze, jakies maarony pełnoziarniste, same domowe i ZDROWE rzeczy, bez zbędnego tłuszczu. To nie oznacza duiety odchudzającej, tylko oznacza to, ze masz się odżywaiac normalnie, ale zdrowo- płatki zbożowe z mlekiem, dużo jogurtów, galaretek, rósół domowy itd. I dużo warzyw i owoców. I wapń. Pij tez dużo. Nie jedz smażonych rzeczy i bardzo tłustych. Nie jedz chipsów, ciastek itd. Zero fast foodów. Wiele kobiet w ciąży je jak potwory- po 4-5 tys. kcal dziennie:O I tłumacz a sobie, z edziecko tyle potrzebuje... Jasne:O Jak zjesz 2 tys. kcal, to juz i tak za dużo jak dla takiego dziciaka, nawet w końcowej fazie ciąży. Tym bardziej, ze zazwyczaj ciężarówki nic nie robią, tylko siedzą na tyłkach i tyją. Jedz zdrowo- jakość, nie ilość./

No i pręga wołowa, to jest to, co powinnaś jeść. Przyśpiesza np. zrastanie kości, a u dziecka pomaga dobrze rozwinąć stawy.

A nawet jak dziecku nie pomoże, to tobie w czasie ciąży na pewno:p

Gość magda11111111111111
dziewczyny prawda że to że jamy dużo albo mało nie świadczy o tym jakie duże urodzi się dziecko??? mój mąż twierdzi że nasze dzieco na pewno urodz sie małe ale ja jem tyle ile potrzebuje. nie odchudzam się ani nic takiego. jem owoce i jogurty wiec nie wiem o co mu chodzi

Gość po prostu nie urodzi się
tłuste:o