Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wesolaDziewczynkaSlonca

Czy lekarz dobrze doradzil????? zmiana tabl anty tak bez przerwy?PISZCIE prosze!

Polecane posty

Gość wesolaDziewczynkaSlonca

Witam! Mam pytanie, chce wiedziec jak to bylo w waszych przypadkach... Bralam Yasmin ale z powodow oslabienia moich wlosow i pogorszenia cery, moj dr zalecil zmiane tabletek. Zgodzilam sie bo juz czytalam ze wielu dziewczynom przez Yasmin wylatuja wlosy. Powiedzial ze mam wybrac cale opakowanie Yasmin do konca i bez robienia tej 7 dniowej przerwy od razu zaczac nowe opakowanie tabletek Novynette. Pytalam sie go czy nie trzeba zrobic jakiejs przerwy w braniu tabsow, ale on powiedzial ze mozna brac tabletki ciagiem nawet 10 lat... Ja nie jestem do tego przekonana, choc domyslam sie ze kazdy lekarz ma swoje zdanie na ten temat... a ja myslalam ze przy zmianie tabletek zrobie przerwe np 2,3 miesiace , przez ten czas zrobie jakies badania np na watrobe a potem zaczne brac nowe tabsy... jak mialyscie taka sytuacje albo podobna piszcie, chce wiedziec co jest zdrowsze... Dodam ze nie mialam jeszcze NIGDY robionych zadnych badan ( oprocz cytologii i badania ginekologicznego oczywiscie ). Pozdro dzieki paa

Gość sosik
no wiesz to zalezy od lekarza. ja brałam 3 rodzaje tabsów i miedzy nimi nie robiłam nigdy przerwy, z wyjatkiem tego,ze jak przechodziłam na inne tabletki to zamiast po 7 dniowej przerwie zaczynałam brać nowe tabsy pierwszego dnia okresu a nie po 7 dniowej przerwie.