Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaija

wyrok za jazd po pijaku

Polecane posty

Gość jaija

słuchajcie, kto takie wyroki wydaje jaki Sąd tym się zajmuje?

za jazdę po grzywna, zabierająprawko, mandat, zależy jakie układy. Jak masz dobre, to można nawet kogoś zabić i nie zabiorą ci prawką, bo to pierwsza ofiara :O Powalony kraj.

Gość sąd grodzki

Sąd Grodzki,grzywna(w najlepszym wypadku),zabranie prawa jazdy,może być,że samochodu też(na poczet przyszłej kary),I informacja o zdarzeniu w lokalnej prasie.:(

Gość Auto man
Zależy ile miałes we krwi,czym jechałeś,czy sam jechałeś(bo sąsiad jechał z dwojgiem małych dzieci i poszedł siedzieć).

Gość oby jak najwyższy
i wyegzekwowany bo pijany kierowca zagrażaś wielu ludziom. Mogłeś/aś kogoś zabić.

Gość fdaggf
ghjk

Gość zgadzam się oby jak najwyższy
co to w ogóle jest za kretyństwo siadać za kierownicą po wypiciu?!nigdy nie zrozumiem takiejn lekkomyślności:O

Gość jaija
ale to nie o mnie chodzi tylko o mojego chomika urżnął się i pojechał nad morze samochodem taty wpadł podczas rutynowej kontroli pod Grudziądzem :-o

na szczęscie - wreszcie kary sa dosyć surowe , oby tak dalej. Sądzi o tym Sąd Grodzki , albo Karny jeżeli jest coś w sprawie bardzie skomplikowanego i postepowanie przygotowawcze trwało dłużej niż powinno ... A przekrój kar jest dosyć szeroki i to zalezy od wielu czynników. Ale mozna też iść siedzieć - tak więc piłeś nie jedź!

Gość KrytykTom
A dlaczego ksiądz na każdej mszy mówi "pijcie i jedzcie"????? Sam ksiądz nas tego uczy!!!!!!

policja sklada wniosek o nalozenie kary: zabranie prawa jazdy (sama moze tylko zatrzymac ale zabrac jej nie wolno) kare pzobawienia wolnosci , ost jest tez modne zatrzymanie pojazdu na poczet przyszlej kary pienieznej. sad orzeka o winie, oczywiscie karny no i final. minimum to rok pozbawinia prawa do kierowania pojazdami po uplywie terminu idziesz do wydz kom. daja ci wniosek i idziesz zdawc prawko od nowa. dodam ze czasem policja wnosi o zabranie WSZYSTKICH kategori. a jak idziesz zdawac zaczyansz od kat B,. nie musze dodawac ze w wordach /tam gdzie sie je zdaje/ jak widza delikwetna to nie odpuszcza i zdajesz 5-10 razy co trwa nawet 2 lata. i BARDZO DOBRZE mowie to ja gosc w brazny i znjący sie w tym.

Gość KrytykTom
Nie koniecznie musisz zdawać prawko.Bo mogą zabrać na 12 miesiecy.( o ile gościu miał mało we krwi np 0,22)A po 12 miesiącach Wydział je zwróci.Bo w sądzie jest różnica miedzy zabraniem na 12 miesięcy a zabraniem na rok lub więcej.Wiem to na 100 %.Bo tak miałem.

Gość stilass
a co w takiej sytuacji jak ktos spi w alucie wypity i nie jedzie ?????? a złapała policja i zabrali prawo jazdy co moze mnie czekac za to????/