Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polećcie

DOBRZE NAWILŻAJĄCY KREM NIETŁUSTY

Polecane posty

Gość polećcie

Pokremiebeztłuszczowym z ziaji mam odkilku miesięcy tak przesuszoną cerę, zenie mogę jej doprowadzić do ładu.Doradźcie mi jakiś krem, tylko proszę, żeby nie był tłustylub półtłusty.

Gość nhhhjjjjj
krem nawilżający to co innego niż półtłusty czy tłusty. ta drugie maja za zadanie dbac o prawidłowe natłuszczenie skóry nie nawilżenie to 2 różne sprawy. ja kreu półtłustego uzywam w małej ilości na krem nawilżający jak jest ostre powietrze, wiatr, mróz -ochronnie. Skoro masz suchą cerę to masz problem z nawilżeniem pewnie. Mi pomogły happyderm żel-krem ten z pompką, dla cery suchej i wrazliwej mimo iż mam mieszaną (bo to że mamy problemy z suchością to może być wynik wrażliwości skóry tak jest np u mnie). Poza tym Iwostin, ten zwykły krem nawilżający, niestety na parafinie, co u mnie nie zdaje wogle egzaminu, bo nie trzymał się makijaż, ale dla twojej suchej skóry może byc właśnie wybawieniem. No i napewno SVR physiogel bym poleicła. A i jeszcze kiedyś był fajny krem nivea visage creme rich, taki złoty, tez dobrze nawilżał, ale teraz go nie widzę w sklepach. Poza tym mampytanie czy czasami nei używałaś ostatnio silnych kos,etyków na trądzik np jakis żeli? Ja miałam takie złe doświadczenia np z żelem Garnier czysta skóra. Zwykle po skończonym opakowaniu kremu skóra byłajuz w abrdzo dobrej formie i kupowałam jakiś najzwyklejszy krem nawilżający. Mimo mieszanej cery jak ognia unikam kremów matujacych, na dzien powinno się stosować krem nawilżający ale odpowiednio dobrany do typu skóry.

Gość polećcie
dzięki za rady. A kosmetyków przeciwtrądzikowych nie uzywam wcale, bo nie mam z tym większych problemów. Myślę, ze to wina tego kremu, o którym pisałam, bo nigdy wcześniej nie miałam takiej suchej skóry, a wręcz przeciwnie.

Gość kajkkkaa
nivea soft!

czesc masz pewnie mało problemow ze skora co do trodziku i tego podobnych histori ja mam cere normalna i nawecz czasem na pograniczu suchej np. po kapieli prubowałam juz chyba wszystkiego i wkoncu dostalam krem pod choinke \"olay\" care complite jest rewelka miejest tlusty i super nawilza polecam cena okolo 30 zl warto swietnie pachnie nawet dla alergikow pozdrawiam

ja nie używałam żadnego z wyżej wymienionych przez dziewczyny, na pewno są dobre, ale ja za najlepszy uważam krem pichtowy, który kosztuje ok 14 zł i jest naprawdę mocno nawilżający. Niektóre kobiety dodają kilka kropelek olejku pichtowego do swoich ulubionych kremów, ale ja wolę używać takiego, który jest cały zrobiony na bazie tego olejku, bo on ma super właściwości :) więc stawiam na niego!

Gość kajka 20
bardzo dobrze nawilza krem Hydraphase XXL Lergere z La Roche Posay. Niesawno go kupilam bo mialam mocno przesuszona cere poniewaz stosuje kuracje Differinem ale ten krem naprawde sie spisal!! nie mam juz suchych miejsc. Pod podklad tez super tylko trzeba odczekac 10 min. zeby sie wchlonal.

Gość akle
Garnier zielony z wyciągiem z winogron, jak dla mnie super !!!

Gość up uppppp
Ja np nie moge Garniera z winogronami bo ma skladnik ktory moze mi zapychac , dlatego wlasnie nie kupilam. Kupilam natomiast maseczke garnier z tym samym wyciagiem z winogron (juz bez tego skladnika) i poczesci spelnia role kremu nawilzajacego tzn nakladam cienka warstwa i wchlania sie ladnie. Nie wiem czy dobrze robie, takiej osobie jak ja trudno znalezc nawilzacz bez zlych skladnikow. Nawet nie jestem pewna czy ta maseczka nie ma czegos..ale jak narazie jest ok.