Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vilatella

co zrobić? jestem w ciąży!

Polecane posty

Jak się gościu wypiera, po co chcesz żeby uznał dziecko!! Musisz z rodzicami pogadać! Jak oni nie pomogą to zadzwoń na jakiś tel. zaufania. Tam kompetentni ludzie Ci pomogą.

Gość nawet jeśli to prowokacja...
"Musiała dać? tez kiedyś się zakochiwałam, ale używałam rozumu.Nie puszczałam się z chłopakami a juz napewno nie z żonatymi. " "dać"?.. "puszczałam się"?.. tos sie nie zakochiwala :P i co tu mowic o "uzywaniu rozumu" w wieku 17 lat, kiedy o wiele nawet starsze kobiety go traca gdy sie zakochaja... coz, rodzicow poinformowac i tak trzeba, a dalej... w zaleznosci od sytuacji: - rodzisz i wychowujesz, korzystajac z pomocy rodziny i bliskich - rodzisz i oddajesz do adopcji - usuwasz (nie namawiam!) - facet partycypuje w kosztach jesli wierzysz, ze odejdzie od zony... coz, powiem "kolejna naiwna" :O

Gość tarcysia
ja nie to ,że bronię jego czy ją. Otóż on na tym nie ucierpiał tylko ona ma krzywdę. Więdz dlatego teraz pisze ,że to jej wine ,że sobie chciała zrobic krzywdę. Poco tak szybko szła do łóżka. I ta prezerwatywa, są jeszcze tabletki. Trzebabyło myśleć. Otóz i ja kiedys się zakochiwałam i jakoś do głowy by mi nie przyszło iśc do łóżka z zonatym, bądz nie zabezpieczyć się ze swoim chłopakiem. Pomijam fakt ,że w takim wieku o sexie nie myslałam tylko o nauce. Oczywiście tez winię jego - a owszem. Drań wykorzystał ją, zdradził żonę, unika problemu, zabawił się......fakt faktem zrobiuł sobie dobrze, odskocznię a dziewczyna cierpi. To ona ma kłopot. I zawsze to my kobiety jak się nie upilnujemy będziemy cierpiały.

Gość naiwnas
a twoja mama to chyba zawału dostanie. Strup na głowe jej przyniosłas. Utrzymac ciebie i dziecko. Wsoółczuje tej mamie. Czemu nie szanowałas się?

Gość szanujcie się panie
popieram tarcysię. Jego i ja nalezy winić. Tylko kto ucierpiał na własne zyczenie? Ona. Trzeba dbac o siebie, o swoje ciało, o swoje dobro. On cię zbyzkną, zaspokoił potrzebe a ty poczułas ze ciebie kocha bo wsadził w ciebie narząd dzięki któremu poczuł ulgę. Straciłas wszystko. Młodośc, szacunek, życie...będziesz ciagle na łasce innych, Państwa, rodziców.....kobiety - faceci wsadzają i sie spuszczają wy cierpicie, to wy zachodzicie w ciążę. To wasz kłopot.

Gość vilatella
rozumiem, ze wy wszystkie tak sie szanujecie, ze nie sypiacie z chlopakami, ktorych kochacie:( mowilam, ze byla gumka! twierdzil,ze wystarczy, wierzylam mu. jak moglam inaczej?spalimy razem tylko od dwoch miesiecy i nie uwazam ze pusiclam sie:(

PO urodzeniu dziecka sprawa o uznanie dziecka, zone mozesz powiadomic. Róznie to z tym jest.Moja matka płaciła karnie alimenty na nieslubne dziecko mojego ojca.Poczuwała się:o

Ty naprawde myslalas ze on bedzie z Toba i zostawi zone... ? ps 2384493 napisz do mnie na gg

Gość lubie se czasem pośmierdzieć
AUtorko, po pierwsze jestes nieletnia i za to grozi mu na pewno jakas kara, zgłoś to. Po drugie - poinformuj go, jesli nie odbiera telefonów to na piśmie, że jest ojcem tego dziecka i jako taki będzie ponosił konsekwencje, czyli podasz go o ustalnie ojcowstwa i alimenty - zrobił, niech łoży. Rodzice są oboje odpowiedzialni za dziecko, ale co do kwestii wychowawczej to się nie nastawiaj.

Gość lilitka
musisz powiedzieć rodzicom. na pewno nie będzie głaskania po głowie, ale przeżyjesz i co ważniejsze- na pewno ci pomogą potem niestety będzie trudniej. czeka cię konfrontacja z ojcem dziecka i prawdopodobnie sprawa w sądzie- nie wieżę w to że będzie z tobą i dzieckiem. mimo to trzymaj się mała:)

Gość szanujcie się panie
my jestesmy pełnoletnie, mamy studia, domy i uprawiamy sex z włsnymi męzami a nie z męzami innych kobiet. Wez zajmij sie nauka najlepiej.

Gość lilitka
ja też mam męża i dzieci, ale nie osądzam nikogo pochopnie

Cos mi swita, ze do 16 roku zycia sciga prokurator, potem to na wniosek poszkodowanej... ja bym tam ojca mojego dziecka, z którym dobrowolnie współzyłam nie scigała akurat z tej przyczyny.Ale ojcostwo i alimenty-jak najbardziej.Troche przyzwoitosci trzeba miec nawet, jesli on kanalia:o

dziewczyno masz 17 lat?!im szybciej pogadasz z rodzicami tym lepiej dla ciebie i dla nich.O facecie zapomnij.Jeżeli w taki sposób cię potraktował, to znaczy,że byłaś dla niego tylko odskocznią od \"szarej rzeczywistości\".Teraz nie jesteś już sama i powiedzmy sobie szczerze nigdy nie będziesz.Masz dziecko, możesz na to patrzeć tak-jest to owoc TWOJEJ wielkiej miłości.Teraz skup się na sobie.Będzie dobrze..Ciężko,ale ułoży się, zobaczysz..

szanujcie się panie - życzę szczęścia w tym Twoim krystalicznie czystym światku ciemnoty umysłowej :-0

Co ja bym zrobiła? jeśli obiecywał ci różne rzeczy, to niech poniesie teraz konsekwencje. gumka nie zawsze jest skuteczna, więc tak czy inaczej nigdy nie ma tej 100 proc. pewności. powiedz mu, żeby uznał dziecko i pomagał ci finansowo. jeśli się nie zgodzi to powiadom żonę i wystąp do sądu. to jest najrozsądniejsze wyjście. rodzicom musisz powiedzieć tak czy siak. a na jego uczucie nie licz już. jeśli tak się zachował jak piszesz, to znaczy,że jednak niestety chciał tylko mieć romans na boku. niektórzy tak potrafią. wiem, że to dla ciebie straszne. trzymaj się!

Gość maruda55
Dziewczyno przecież ty jesteś niepełnoletnia... możesz posadzić go do więzienia :) , możesz powiedzieć o wszystkim jego żonie i możesz dostać alimenty po urodzeniu się dziecka. Komfortowa sytuacja :) Powinien się zacząć teraz nieźle bać. Nie rozumiem po co masz siedzieć w jakimś przytułku dla nieletnich matek skoro możesz nieźle się urządzić :) Facet wykorzystuje to że jesteś młodziutka i zagubiona. Najpierw powiedz rodzicom, pogadaj z jego żona i nim (zobaczysz co będzie) a potem na policję :) Powodzenia

Co się stało to sie nie odstanie Jeśli go nadal kochasz to nie psuj mu rodziny, bedzie Ci ciężko ale on na pewno nie będzie z Tobą-ale dziecko ma prawo miec ojca, dlatego też jeśli nie będzie chcial siedo niego przyznać to będziesz musiała wytoczyć mu sprawę o ojcostwo i alimenty,nic wiecej nie wskurasz.A od miłości do nienawiści maly kroczek. Musisz zapomniec teraz o sobie a pomyślec o dziecku które nosisz w sobie. Jeśli boisz sie o tym powiedzieć rodzicom to idź do np.pedagoga szkolnego lub do jakiejś poradni-tam Ci powiedzą jak z rodzicami w tej sytuacji rozmawiać,ale jeszcze raz powtarzam-nie łudź się że on bedzie z Tobą.Pozdrawiam i trzymam kciuki za Ciebie i twoje maleństwo

a dlaczego powiadomić żonę? osobiście chciałabym być powiadomiona o zdradzie i to tak długiej! nie chiałabym żyć z facetem , który sypia nie tylko ze mną. to już koniec związku dwóch osób. są trzy. a to o jedną za dużo w normalnym układzie. no chyba,że to kogoś podnieca.

Przeciez to i tak wyjdzie na jaw, jak zasądzą alimenty. Co powie ? Że OC podrożało ? :-0

Gość walczę z ciemnotą
Kobiety w małżeństwach mówią- nie stac nas finsnsowo jeszcze na dziecko mimo iz mają prace i mieszkanko. Teraz wyz demograficzny będzie wysoki jak panny z patologicznych rodzin, nie pilnowane, nie szanujące sie będe zachodziły w ciążę. No i te panny nieswiadome, naiwne, z dobrych domów. "Oj córeczka taka cicha była, a w ciązy jest, jak to mozliwe". A tak własnie. Poszła za żonatym, jakby kawalerów młodych mało było. Co Ty w nim widziałaś? Toć to dla ciebie jak stary facet ze zmarszczami w przydeptanych kapciach. Ty - młode świeże ciałko, dałas się tak okręcić? pewnie on juz ma na skroniach siwe włosy i .dowarościował się idąc do łóżka z taką małą dziewczynką.

Gość vilatella
powiedział mi ze od seksu analnego nie zajde w ciąże.. a ja go tak kocham...:(

Gość agaagaagaagaaga
ja powiedziałabym żonie.. nie może mu się upiec...jak żona się nie dowie, to za Tobą będzie kolejna i kolejna i kolejna.... niech skurczybykowi pokaze gdzie jego miejsce

Gość ile idiotka
:D:D:D hahahhahh, bedą cie paluchami wytykac jak bedziesz chodzić do szkoły z brzuchem pod nosem:D

Gość walczę z ciemnotą
a jednak od analnego zaszłaś.oj jaka przykrośc. Pomyliła wam się dziurka:D

Gość powtarzasz sie
o prosze jakie sie prawe panny odezwaly :D a wniedziele zalozla najlepsze ciuchy i do kosciolka pognaja :O

Gość ile idiotka
jaka szkoda:P