Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie warto nie pomaga

czy siemie lniane pomaga z kilogramami

Polecane posty

słyszałam że tak ale przecież siemie jest bardzo kaloryczne

Gość ja pije siemie niemielone
ugotowane w wodzie, i potem latwiej sie zalatwic ;) tzn kupka (zeby nie mowic brzydko) szybciej wychodzi i latwiej :D

siemie praktycznie sie nie trawi. jak zalejesz woda i wypijesz to zobaczysz, ze na drugim koncu wychodzi praktycznie to samo ale kiszki czysci ladnie.

Gość 854444
czekałam na taka odowiedz bardzo dziękuje kumpela mi wmawia własnie że to jest bomba kaloryczna

Gość co z tym
to ja sie wtrące kupić warto czy nie

Gość a jakie ty kupujesz mielone

Pomaga , jeśli siemie jest odtluszczone, bo nieodtłuszczone zawiera 42% tłuszczu, to w 100 g jest nie mniej niż 370 kcal. , lepiej uzupełniać omega-3 olejem lnianym w sposób kontrolowany np 2 łyżki stołowe dziennie = ok.200 kcal (np w diecie dr.Budwig) a siemieniem odtłuszczonym chronić jelita wykorzystując zawartą w nim sporą zawartość błonnika oraz efekt wyścielania błon śluzowych.

Jedna lyka stolowa siemienia ma 50kcal. Jezeli ktos spozywalby 2, to dostarczalby organizmowi 100kcal, przy czym to siemie musialoby byc zmielone, bo nie zmielone w ogole kcal nie ma(bo tylko przelatuje przez nas). Niech mi wiec ktos wytlumaczy jak mozna przytyc od 100kcal????? Do tego tluszcz zawarty w siemieniu pomaga schudnac, bo reguluja gospodarke hormonalna, przemiane materii itp.