Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iloniczek

Jak to jest z tym Folikiem?

Polecane posty

Hej! Od grudnia biorę Folik....staramy się o dzidzie. Wczoraj zaczęłam 3 opakowanie. Niedawno usłyszałam, ze po 3 trzeba zaprzestac.... czy to prawda? Co wzamian moge brać? Może Falvit?

Gość katkamatka
Nie przestawaj! Kwas foliowy powinny zażywać wszystkie kobiety w wieku rozrodczym,które potencjalnie mogą zostać matkami:) A suplementacja folikiem może trwać latami i nie trzeba robić przerw! :)

Gość aga1506
Ja w 4 tygodniowej ciaży musiałam przestać bać bo okazało sie iż mam na kwas foliowy uczulenie:( ale i tak napewno wszystko będzie dobrze. Kiedyś tzn kilka lat temu kobiety nie zażywały żadnych folików i itp i dzieci rodziły się zdrowe...........

Gość jasne
a domy pomocy społecznej są pełne upośledzonych ludzi...skąd oni się wzięli?

Gość jasne
Popieram katkamatke w 100%. kto jest świadomy to wie źe kwas foliowy powinno sie przyjmować na 3 m-ce przed planowanym poczęciem. zaźywa sie go równieź przez I trymestr ciąży (kiedy to rozwija się układ nerwowy dziecka)a potem zazwyczaj przechodzi się na witaminy dla cięźarnych, a zestawy takie zazwyczaj równieź zawierają kwas foliowy. wszystko zaleźy od lekarza kiedy zaproponyje przejście na witaminy dla cięźarnych.

Gość SAURONKA
ja przed ciążą łykałam folik ok 5 miesięcy a wczasie ciąży przez 3 pierwsze miesiące. Mam synka od 2 stycznia - zdrowego i pięknego :) pozdrawiam

nie przestawaj zazywac,:),,,szkodzic nie zaskodzi a moze wiele dac na +

Gość folik25
a ja nie brałam zadnych folikow,ani niczego.Poprostu niemogłam tego przełknąć ze wzgledu na rozmiary.Moj gin kazał mi pic vibowit junior.ot co.A dzidzia piekna i zdrowa

Gość akurat folik to malutka
tabletka, więc argument o rozmiarze chyba z księżyca wzięłaś a lekarz nieodpowiedzialny, skoro nie zwrócił ci uwagi na konieczność zażywania kwasu foliowego :o