Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ekolog z mazwosza

Warszawa najbardziej zielonym miastem Europy

Polecane posty

Gość Ekolog z mazwosza

Panuje mit że wawa jest szara i bez zieleni. Tymczasem prawda jest taka że Warszawa obok Sztokcholmu jest najbardziej zielonym miastem Europy. 36 parków i lasów w granicach miasta o łącznej powierzchni trójmiasta poniżej kilka fotek z dużych wysokości http://skyscrapercity.com/showthread.php?t=99391&page=59

ALE GLUPSTWA WYPISUJESZ EUROPY ?????? A POMYSLALAS O FRANCJI I JEJ OGRODACH JESZCZE WIEKSZJ BZDURY TO JA TUTAJ NIE CZYTALAM

Gość Ekolog z mazwosza
Wygląda to bardziej jak las z budynkami aniżeli miasto z drzewami :)

Gość dlaczego glupstwa
parkow w centrum nie ma wiele, ale w granicach WWy zieleni tyle, co napisane.

Gość Ekolog z mazwosza
Sprawdź gdzie chcesz nie ma miasta o większym stosunku zalesienia do powierzchni miejskiej. Widać panowie że nie macie informacji. Obejrzyjcie fotki z wawy i fotki z paryża nie trzeba się znać aby dostrzec różnice w ilości terenów zielonych

MOZE I zielono ale wam w glowach wwa nie jest i nie bedzie najzielenszym miastem europy powtazam nie europy

Gość dlaczego glupstwa
w GRANICACH Wwy jest bardzo duzo terenow niezabudowanych, przeciez nie chodzi o scisle centrum, ktore jest w sumie bardzo male

a wersal obejrzyj kilka zdjec a przekonasz sie mily ekologu

Gość dlaczego glupstwa
ekolog mowi p[rawde - co innego ze miasto jest szare - w sensie szare bykle jakie domy,a co innego obszry zielone, Czy wy nie wiecie,co to znaczy "w granicach miasta"?

Gość Ekolog z mazwosza
Mów sobie co chcesz kolar ale taka jest prawda. Tylko Sztokcholm ma podobny stosunek zalesienia co Warszawa. A co do Parków to ja osobiście byłem w 25. Zostało mi więc jeszcze 11 do zwiedzenia

Gość dlaczego glupstwa
Wersal jest osobna miejscowoscia, nie wchodzi w granice Paryza, choc jest blisko niego.

Gość Ekolog z mazwosza
Wersal ma jakieś 50 hektarów. Lasek bielański przy którym mieszkałem ma 150 hektarów Lasem kabacki 130 lasek bródnowski 120 hektarów. Lasek młociński 190 hektarów i sa to wszystko tereny miejski a nie przedmieścia. Same te lasy dają ponad 500 hektarów a więc 10 razy więcej niż twój wersal

TAK ALE ZALICZA SIE JAKO MIASTO TAK JAK WWA

Gość Ekolog z mazwosza
a co do liczby to sprawdź ile jest parków w paryżu a ile w znacznie mniejszej wawie. Zobaczysz że wawa ma więcej

GDZIE DOKLADNIE MIESZKALAS BO JA WLASNIE Z TAMTAD PISZE

Gość Ekolog z mazwosza
a co zamierzasz liczyć? parki czy hektary?

jedno i drugie bo zawsze stawiam i wychodzi na moje hihihi

Gość Ekolog z mazwosza
jak skończysz to daj znać ja osobiście byłem w 25 parkach w warszawie

ale jestes upary w paryzu sa wieksze parki i o wiele ladniejsze jedynie tylko ze za duzo spalin ale tym tematem to pozwole ci sie zajacjako szanowany ekolog powinienes wiedziec cos na ten temat

Gość Ekolog z mazwosza
nie spieram się co do urody ale co do obszarów zalesionych. Poza tym Ogórd Saski, Łazienki, Park ujazdowski i Wilanów nalezą do najładnieszych w Europie.

przestan z ta europa to sa tylko mazenia wwa przy paryzu to niezasiane pola

Gość Lasek bulonski ma 850 ha
jest drugim co do wielkosci parkiem Europy (zreszta po terenie parkowym w k Lodzi , nazwy nie pamietam)

Gość Ekolog z mazwosza
1. Las Bródnowski 2. Las Kabacki 3. Las Bielański 4. Las Młociński 5. Park Powsiński 6. Wilanów 7. Łazienki 8. Agrykola 9. Park Ujazdowski 10. Park na Pl. Defilad 11. Pola Mokotowskie 12. Park Skaryszewski 13. Park Praski 14. Park Lindego 15. Park Trauguta 16. Park Szczęśliwicki 17. Dolina Służewiecka 18. Park przy Pl. Wilsona 19. Ogród Saski 20. Park na Skarpie 21. Morskie Oko 22. Park Czerniakowski 23. Park Park na Moczydle 24. Park Bródnowski 25. Forty Legii 26. Kępa Potocka Razek około 1500 ha wewnątrz miasta a nie poza miastem Gdyby liczyć tereny graniczące z wawą to trzeba by dodać puszczę Białowieską która zaczyna się 8 km od północnych granic miasta

Gość Ekolog z mazwosza
Oczywiście Kampinowską :) Ale ta też jest duża

Gość Ekolog z mazwosza
Dajcie miasto które ma 1500 hektarów lasów i parków wtopinych w taknkę miejską. Tylko miasta skandynawskie moga tu konkurować

Gość Chodzi o
Krajobrazowy Park Wzniesien Lodzkich 10741 ha, przed chwilą gdzies mi w googlach mignelo o jego pierwszym miejscu przed Laskiem Bulonskim, ale nie moge tego zmalezc