Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to w końcu jest

7 dni na zwrot towaru. To prawda?

Polecane posty

Gość jak to w końcu jest

Kupiłam kiedyś Access Pointa, który okazał się nieużyteczny i oddałam go, bo podobno mam prawo zwrócić towar w ciągu 7 dni od dnia jego zakupu, mogę towar zwrócić bez podawania przyczyny. Ostatnio kupiłam w Media Markcie telefon. 2 x mi go wymieniono, ponieważ trafiłam na wadliwy model, kiedy chciałam go zwrócić powołując się na prawo, zwrotu nie przyjęto. Pan w obsłudze twierdził, że nie ma żadnego takiego prawa i oczywiście telefon musiałam zatrzymać. Jak to w końcu jest: można oddać towar w ciągu 7 dni, czy i to zależy od dobrej woli sprzedawcy?

Gość rzuć palenie
zadzwon do rzecznika praw konsumenta i sie dowiedz

SPRZEDAWCA NIE MA OBOWIĄZKU PRZYJMOWAĆ OD CIEBIE TOWAR, KTÓRY CHCESZ ZWRÓCIĆ-JEŻELI TAK ROBI, ŚWIADCZY TO TYLKO O JEGO DOBREJ WOLI. CO DO TELEFONU-W KODEKSIE CYWILNYM JEST ZAPIS,ŻE DOPÓTY DOPÓKI NAPRAWA TELEFONU BĘDZIE TAŃSZA, ANIŻELI JEGO WYMIANA PRDUCENT BĘDZIE GO NAPRAWIAŁA, AHA OZYWIŚCIE WYMIENIĄ CI GO RÓWNIEŻ, GDY USTRKA BĘDZIE NIENAPRAWIALNA.... WCZEŚNIEJ/ TZN.PRZED MAJEM 2005/ NP. NOKIA MIAŁA ZAPIS,ŻE PO TRZECH NAPRAWACH NA TĘ SAMĄ WADĘ, MASZ PRAWO ŻADAĆ WYMIANY TOWARU

Gość pf
zwrócić bez podania przyczyny możesz w ciągu 10 dni jedynie rzeczy zakupione poza lokalem przedsiębiorstwa (np. droga internetową)