Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Surikatka

Dlaczego Microgynon 21 jest taki tani? Czy to znaczy gorszy?

Polecane posty

Gość Surikatka

Biore Microgynon 21 (pierwsze opakowanie) ale bardzo zaskoczyła mnie jego cena. Dlaczego jest taki tani, czy to oznacza ze jest gorszy lub ma wiecej skutków ubocznych? Ja wiem ze wszystkie tabletki mają podobny skład, ale moje kolezanki biorą tabletki czasami trzykrotnie droższe. Czy moge brac te tabletki bez obaw?

Gość a moze jest refundowany

Gość alissa20
bo jest to lek refundowany :) i całkiem spoko ale troszku utyłam

ja je brałam przez 5 miesiecy i zrezygnowałam:/ nabierałam wody jak...ych zle sie czułam, bolała mnie głowa i bylo i \"cięzko\"

też go brałam kilka lat temu, ale nie tolerowałam go. z kolei moja siostra bierze go od ponad roku i jest zadowolona, więc nie ma reguły. co do ceny on jest refundowany. jeżeli chcesz sie pakować w tabsy, to możesz go spróbować, zwłaszcza jak lekarz przepisał. :)

Gość Surikatka
Dzięki za odpowiedz chociaz szkoda ze Wam szkodziły. Naszczescie na wszystkich tabletki działają inaczej mam więc nadzieje ze mi nie zaszkodzą:) Tak tez pozniej pomyslałam ze może jest refundowany. Gunia 0505 dlaczego napisałas "pakowac sie w tabsy" To chyba najlepszy sposób na zabezpieczenie prawda?

pewnie że najlepszy, ale jak czytam wypowiedzi dziewczyn na forum o kłopotach po zaprzestaniu brania to sie zastanawiam. ja odstawiłam miesiąc temu (po 5latach), bo zaczęłam bardzo tyć, poza tym muszę testy wątrobowe zrobić bo wydaje mi sie że nie jest dobrze. tak tylko napisałm, nie uważam, że wszystkie są złe, że nie należy ich brać, nie jestem ich przeciwniczką,a wręcz przeciwnie. uważam, że ich branie mobilizuje dziewczyny do częstrzych wizyt u gina, częstrzych badań, lepszego monitorowania swego zdrowia itd. trzeba tylko wiedzieć kiedy powiedzieć stop! i to wszystko! mam nadzieję że tobie one nie zaszkodzą!

TO LEK REFUNDOWANY ... ALE STAREJ GENERACJI - TO KOBYLA HORMONALNA - STOSOWAŁAM JA 2 LATA TEMU PRZEZ DOBRE 6 LAT - TERAZ NIESTETY BEZSKUTECZNIE PRÓBUJE OD 1,5 ZAJŚĆ W CIĄŻĘ -NIE POLECAM :(

Gość Nastolatka18
To zalezy od oganizmu. Nie znaczy że jak będę brała Mycrogynon21 to potem nie zajde w ciąże hmm. Ja mam teraz 18 lat, biore Diane 35 na cerę ale niedługo zacznę stosować jako środek anty... Myślę też po roku zmienić na Mycrogynon21 bo większośc dziewczyn pisze że jest dobrze tolerowany i Ok;) A teraz nie mogłabym absolutnie zajść w ciąże więc jak zacznę myśleć o współżyciu to jesli będę mogła to wybiore dalej tabsy;) Sa najlepsze moim zdanie ale jesli dobrze dobierze się je. Czy jak biorę teraz Diane 35 to mogę wykonać badania np na poniom hormonów? Czy już nie robi się tak i nie wyjdą dobre poodczas stosowania? Bo wczęsnie przed braniem tabsów niestety nie miałam robionych żadnych badań ehh:(:(:( Co robić teraz????? Biorę Diane 35 od 30 mają doradźcie laski, prośba;)

Gość vikullaq
To bierz nadal Diane. Stedril ma ten sam sklad co Microgynon21, a jest tanszy, bo jest dofinasowywany przez Panstwo.Kosztuje ok. 4 zl, najpierw bralam M.21, a potem lekarz mi zmienil na stedril bo sklad identyczny, a cena nizsza

Gość Kokoryczka
Gówniane tabletki, brałam przez 3 lata a tearz od roku męczę się z nieregularnym okresem lub jego brakiem:( i co? drugie hormony na uregulowanie:(

Wina lekarza, nie tabletek. Nie każde tabletki nadają się dla indywidualnej osoby, lekarz powinien był zrobić badanie na poziom hormonów - zanim dobrał tabletki.