Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asia811111

lek na depresje a działanie tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość asia811111

czy ktos z was brał albo bierze lek na depresje SETALOFT. własnie dostąłam go od lekrza a teraz mam tez zaczac brac tabletki anty YASMINELLE. jak myślicie czy ten pierwszy lek moze miec wpływ na tabletki anty i czy moge zajsc w ciaze. na ulotce nie moge nic znalesc na ten temat

Gość a wtrace sie
leki na depresje moga oslabic dzialanie tabletek antykoncepcyjnych, zreszta tabletki anty moga jeszcze poglebic depresje wiec z jednego radzilabym zrezygnowac

Gość pppppppppppppp
ll

Gość kukartka
z tym jest problem...od kilku miesięcy stosuję plastry evra a dziś lekarz przepisał mi Asenrta, taki lek przeciwdepresyjny i przeciwlękowy. Będę jeszcze w tej sprawie dzwonić do mojej gineokolog, ale z tego co kiedyś mówiła to takie leki mogą osłabiać działanie środków anty, lepiej stosować dodatkowe zabezpieczenie zwłaszcza, gdy leki przeciwdepresyjnie stosuje się długi czas, no a zazwyczaj tak jest...No ja na wszelki wypadek będę musiała wymagać od partnera dodatkowego zabezpieczenia, tak będzie chyba najlepiej Najgorsze jest to, że faktycznie na ulotkach nic nie jest napisane jeśli chodzi o interakcje ze środkami anty...nawet psychiatra, który przepisał mi te leki nie wiedział o tych interakcjach

Gość może twój psychiatra się nie
orientuje, ale ginekolog chyba lepiej wie, niz jakieś kretynki z forum...

Gość a wtrace sie
ja akurat to wiem z autopsji:] bralam kiedys leki antydepresyjne (ale inne) i jednoczesnie bralam tabletki anty i na szczescie nie zostalam matka. w tamtym czasie bylam u dwoch ginekologow, jeden powiedzial ze spoko bez zadnych konsekwencji moge brac to i to a drugi powiedzial mi ze leki na depresje oslabiaja dzialanie tabletek anty. moze poczytaj ulotke swoich tabletek antykoncepcyjnych, tam powinno pisac cos:) moze nie konkretna nazwa

Gość oppp
kkkkkkkkkk

Gość mannnn
maja wpływ

cytuje z jednej z wypowiedzi powyzej: "jakieś kretynki z forum" co za samokrytyka :classic_cool:

Gość Cristi26
hej. No ja wlasnie w tej sprawie. Biore fluoksytyne na lenki i microgenon 21 anty-wlasnie jest 4 dzien przerwy miedzy kolejnym opakowaniem a po miesiaczce ani sladu w ulotkach nic nie ma,a mieszkam w Angli i lekarze tu to pozal sie Boze..moze wiecie cos na ten temat?

Gość orange-orange
nie bierz tylko o tej samej porze

Gość Cristi26
no wlasnie troche poprzestawialam np.z 2o na 21 anty a fluo tez biore jak wstane bo robie na 3 zmiany..wiec jest pewne ryzyko prawda?

Gość Piotr Pankratowicz
Jeżeli chcesz sobie poczytać coś o skutecznych środkach i ewentualnych przeciwwskazaniach, zobacz sobie koniecznie na http://na-depresje.pl bo piszą tam bardzo przydatne rzeczy, o których niekoniecznie lekarze chcą wspominać. I chociaż nie wydaje mi się, żeby jedne medykamenty kolidowały z drugimi... to myślę, że warto byłoby się przyjrzeć temu ciut bliżej, aby uniknąć niechcianej ciąży.