Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OoO PORQE OoO

Auschwitz Birkenau- opowiedzcie mi!!! ...

Polecane posty

Gość OoO PORQE OoO

Gość OoO PORQE OoO
ooo naprawde podszywaczu nic lepszego nie mogles wymyslic?! ...ojj naprawde masz az tak mala wyobraznie?! niektorzy twoi koledzy sa lepsi!:P

rzeczywiscie fajny temat, zeby podszywacze sobie zarty robili, dobrze, ze sie zaczernilas/es, to powazny temat

Gość mindy_smith
myślę, że Auschwitz to było coś strasznego. ja też mam kolejny rok Auschwitz w Polsce, ale cóz... przeżyli ludzie Oświęcim to i ja przeżyję moje Auschwitz (co znaczy arbeit macht frei). niektórzy Niemcy też tam byli. raz pisałam z taką Niemką to mi napisała, że w czasie szkolnej wycieczki do Auschwitz dwóch się zgubiło - poszli na balangę na miasto i potem wszyscy ich szukali. a to się zdziwiłam bo w sumie podobno to Polacy się spóźniają na wycieczkach itp. to była nowość taka. chodziła do takiej szkoły imeinia Ruchu Oporu Przeciwko Naziznowi (tłumacząc szybko i zwięźle). bez to tu była w ogóle...

hmmm ogromne ludzkie tragedie rany ktore nigdy sie nie zabliznia miliony zabitych ludzi. polecam takie lektury jak Medaliony-Zofia Nalkowska Dymy nad Birkenau-Seweryna Szmaglewska oraz ksiazke pod tytulem Cierń mojej mlodosci Ta ostatnia autora konkretnego nie posiada jest tam opisanych kilkanascie historii ludzi ktorzy przebywali w obozach koncentracyjnych ich wspomnienia o wojnie o zyciu.... polecam naprawde te lektury chwytaja za serce zmuszaja do refleksji..zadumy....o tym co dzialao sie przeciez nie tak dawno temu.... :(