Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanko wazne

zdjecia robione aparatem z tele komorkowego, da sie odtworzyc?

Polecane posty

Gość mam pytanko wazne

mam pytanie, bo zmieniam telefon komorkowy, obecny jest z aparatem i robilam nim zdjecia, wszystkie wykasowalam, ale czy da sie je odtworzyc w jakis sposob mimo usuniecia, po prostu nie chce by obca osoba ktorej sprzedam telefon pozniej mogla je sobie w jakis sposob odtworzyc i ogladac

Gość wszystko sie da
zrob tak: zapelnij pamięć aparatu jakimis byle jakimi fotkami albo filmikiem - mozesz po prostu klikać w ciemnosc, a potem to skasuj 🖐️

Gość mam pytanko wazne
a czy koniecznie tak trzeba? nie wystarczy, ze wykasowalam te, ktore byly do tej pory?

Gość jesli nie sprzedajesz
aparatu jakiemus zboczencowi to nie musisz kombinowac. Dla specjalisty odzyskanie danych nie bedzie problemem - wystarczy podłączyć się kabelkiem do szeregowej pamięci eeprom na płycie telefonu i zrzucić zawartość na kompa. Potem to jużz górki :)🖐️

Gość mam pytanko wazne
no to teraz sie przestraszylam, moze zboczencowi nie, ale nie chcialabym zeby ktokolwiek to ogladal, tam nie bylo nic takiego, ale mimo wszystko, czyli nie mozna temu zapobiec zeby ktos odzyskal te fotki pomimo ich usuniecia?

Gość przecież napisalem
zapełnij ponownie pamięć - stare fragmenty plików zostaną nadpisane i nie będzie możliwości ich odzyskania. Ale nawet jesli tego nie zrobisz to i tak wątpię czy domorosły amator grzebania w elektronice będzie potrafił coś z tego wygrzebać.

Gość mam pytanko wazne
oki, tak zrobie, a jeszcze mam pytanie, czy jesli zdjecia zostana pokasowane to czy w zwykly sposob w jaki sie przerzuca zdjecia z telefonu do kompa bedzie mozna je odzyskac, czy po prostu jesli pamiec aparatu jest pusta to nie da sie nic odzyskac? sorki, ale chce sie upewnic

Gość to zalezy od modelu telefonu
i od tego czy ktos ma dostep do oprogramowania serwisowego. W starszych jest to raczej niemożliwe, nowsze mogą posiadać funkcję zrzutu pamięci flash (ale to glownie domena punktow serwisowych). 🖐️

Gość acha jeszcze jedno
zeby nie bylo nieporozumien: kiedy kasujesz cokolwiek z jakiegos nosnika (dysk komputera, pamiec mp3, komorka...) to tak naprawde kasujesz tylko nagłówek danego pliku czyli poczatkowe kilka bajtow, opisujacych zazwyczaj jego typ oraz kilka innych pomniejszych bzdetów. Po prostu jest to szybsza metoda niz kasowanie kazdego bajtu w pamieci. Tak wiec skasowanie calkowite moze nastapic tylko poprzez zapisanie pamieci od nowa (w komputerach mozna uzyc specjalnych programow do kasowania, ktore zeruja plik calkowicie) ;)🖐️