Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneczka 25

kiedy wasze dzieci zaczęły jeść normalne posiłaki?

Polecane posty

Gość aneczka 25

tzn obiad 2 daniowy, miesko, ziemniaczki surówka i zupka? Moja córka ma 7 zębów, 11 miesiecy i próbuję ją tego uczyć, niestety dość nieskutecznie, woli jedzenie o konsystencji takiej jak słoiczki dla dzieci ok 8 mies. ziemniaka cąłego nigdy nie zje, chyba wogóle go nie lubi jak nie jest zgnieciony i wymieszanyz czymś, pulpeciki wypluwa, jedyne co w całości zjada to banan, lubio gryść jabłko i suchary różne, chlebi i ostatnio zjadła mi kanapkę z wędliną czyli to co chce to umie pogryźć. Nistety jak jej daje zupki gdzie jedzenie jest rozdrobnione widelcem to wypluwa te kawałki i sie krzytwi. Co radzicie uczyć ją dalej, czy olać to i poczekac az sama do tego dojrzeje, mam nadzieję, ze nie bedzie tak jak w super niani ze 4,5 latki jadłay miksy.

myślę, że jeszcze ma troszkę czasu, moja ma skończony roczek i też je słoiki, ale często je już jedzenie od nas i ja jej daję, by właśnie uczyła się gryźć (ma 6 zębów ale w tym 4 dopiero co przebite) i chętnie od nas je, daję też jej już kanapkę pokrojoną w kostkę, ziemniaka, marchewkę ale nic na siłę uważam, że spokojnie nauczy się jeść w swoim czasie. często jej podrzucam a to makaron a to brokuł, czy coś innego by właśnie zachęcić do takiego dorosłego jedzenia.

Gość aneczka 25
to mnie pocieszyłaś, bo mam takie porąbane koleżanki, które mi wmawiają, że roczne dzieci powinny jeść to samo co dorośli.

A ja poiwem tak: dziecko musi się nauczyć gryść,a to przychodzi z czasem.Poprostu jak ma papkę to jest jemu wygodniej ale to wcale nie jest dobre.Lepiej z każdym dniem podawać dziecku troszkę większe kawałki-oczywiście nic na śiłe.Ja na szczęście nie miałam z jedzeniem problemu

Mój syn już w 8 miesiącu jadł to co my praktycznie. Polecam super książkę z daniami dla niemowląt z całym schematem żywienia. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.