Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość córka Tarzana

Jak to jest z szarym mydłem w końcu???

Polecane posty

Gość córka Tarzana

Wiem, wiem jest parę topików w Kafeterii na ten temat. Szare mydło... jedni chwalą inni ganią, więc jak to w końcu z nim jest?Łagodne?Wysuszające?Stosować czy nie?

Gość z chemicznego
punktu widzenia, jest to silnie zasadowe mydło, więc tym samym wysusza i nie jest wskazane no do mycia miejsc intymnych bo zapurza kwaśne pH tych miejsc

Gość córka Tarzana
hmmm no właśnie, a pani ginekolog powiedziała mojej znajomej że miejsca intymne to myć tylko szarym mydłem! Tracę orientację

Gość z chemicznego
też tego nie rozumiem. Szare mydło jest silnie zasadowe, ale naturalne, bo nie zawiera barwników itp więc nie powoduje uczuleń w przeciwieństwie do białego mydła, które te substancje zawiera, ale też jest zasadowe. Ja osobiscie polecam do twarzy i ciała mydło lniane, do kupienia w Rossmanie za około 3,50 zł, takie fajne okrągłe. A do miejsc intymnych płyn Bielendy "zielona herbata"

Gość córka Tarzana
ok dziękuję za odpowiedź, a może jest ktoś kto ma jeszcze jakąś wiedzę na ten temat?

Gość córka Tarzana
ok dziękuję za odpowiedź, a może jest ktoś kto ma jeszcze jakąś wiedzę na ten temat?

Gość Jakastakasobie
fakt --- mydlo jest silnie zasadowe, ale nie zaburza na tyle flory bakteryjnej, by moglo powodowac wysuszenie, jak zauwazyl ktos powyzej, nie zawiera ona barwnikow i innych chemikaliow, ktore wplywaja bardziej drazniaco na skore niz poziom ph. z reszta nie podmywamy tak czesto jak myjemy rece... ja zwykle do miejsc intymnych uzywam tego co do reszty ciala --- zwykle jest to jakies naturalne mydlo, szare lub inne rownie proste w skladzie, lub zel myjacy z naturalnych skladnikow, np. z serii babydream i nie mam problemow z podraznieniem, czy wysuszeniem

Gość fadarada
ja twarz myje szarym mydłem i nie mam wysuszonej ani nic, jestem bardzo zadowolona, ale do higieny intymnej używam tylko żelu