Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak osioł..

TELE2 - ktoś jest zadowolony ? jesteście na tak, czy na nie ?????!

Polecane posty

Gość jak osioł..

Mam telefon w TP Przed chwilą jakieś 2 kobiety wpakowały mi się do mieszkania, oświadczyły, że chodzi tylko o dołożenie do mojego abonamentu darmowych 60 minut, nic nie wspomniały że nie są z TP i że chodzi o podpisanie zupełnie nowej umowy, z Tele2 ! moja mama wszystko podpisała... Dopiero jak wyszły przeczytałam te wszystkie papierki...

jak mam porównać TP-sa i TELE 2 to zdecydowanie to drugie

Gość jak osioł..
odczep się podszywaczu :p ja tu się zastanawiam, czy zostać przy tej umowie, czy jednak pisać wypowiedzenie, bo wiem że mam na to ok. 10 dni ale potrzebuję rady, może jednak w tele2 się opłaca, co ? cennik raczej wydaje się ok, ale pewnie mają jakieś ukryte koszty, pomóżcie, proszę !

Gość jak osioł..
yola13 dzięki że się odezwałaś :) a można wiedzieć jaki masz abonament w tele2 ? bo mnie wpisali w ten " 60 darmowych minut "

Gość jak osioł..
Misia123456 oszukują to na pewno ! :o - bo taki sposób zawarcia umowy - wmawianie, że chodzi tylko o dodatkowe darmowe minuty, chociaż tak naprawdę chodzi o zmianę " dostawcy" , czyli podpisanie zupełnie nowej umowy :o i w ogóle nachodzenie o takiej porze - nie jest fer :p ale może ten abonament, mimo wszystko, jest opłacalny ?????

porównajmy: w TELE 2- abonament 42,70- a w nim 60min. zadarmo w TP-sa- abonament 50 zł- a w nim 60min. zadarmo czyli reasumujac masz tańszy abonament niz w TP-sa, a równiez masz darmowe minuty (60min) i tańsze połączenia

Gość jak osioł..
yola13, tak 42,70 zł a można wiedzieć, jak długo korzystasz z tego abonamentu ? żadnych negatywnych wrażeń ???? a może Ty jesteś od nich ;) my mieliśmy w TP plan standardowy i żadnych darmowych minut :p

nie jestem od nich- pracuje gdzie indziej, a abonament moja mama odnowiła właśnie w tym miesiącu, bo juz wczesniej korzystała z ich usług i powiem ci ze przedtem było ok, jak bedzie teraz-- zobaczymy, cenowo wyglada to korzystniej niż w TP-sa

Gość jak osioł..
Dzięki Yola :) też mi się wydaje, że ten abonament jest korzystniejszy, ale zawsze lepiej się rozpytać wśród innych, mam 10 dni na rezygnację, ale jakbym chciała zerwać umowę po tym terminie, to obciążą mnie rachunkiem na 100 zł :o

Gość jak osioł..
chciałam jeszcze zapytać: czy jeżeli zechcę potem wrócić z Tele2 do TP , dalej będę mogła korzystać z planu standardowego ?? Ponoć TP wycofuje się z tego abonamentu ?

Gość jak mialam tele 2 to placilam
dwa rachunki bo i tepsy przychodzily i tele 2 :O zrezygnowac z tele 2 to w ogole sie prawie nie dalo, co chwile cos przysylali, jakis chuj wie skąd rachunki i chuj wie za co :O potem jakies listy, ja pierdziele cyrk nie z tej ziemi :O juz wole te tepse :O

Gość jak osioł..
jak mialam tele 2 to placilam --> no właśnie, tego się obawiałam :o trudności i zamieszania. denerwuje mnie, że to jest umowa na czas określony, czyli na rok, niby można zrezygnować wcześniej, ale za opłatą karną :o

Gość jak osioł..
samotny --> fajne lizaki tam mają ;) na razie to ja muszę zerwać umowę Tele2 :o Czy ktoś wie, jak TAKIE PISMO SIĘ PISZE ? jak to ma brzmieć :o

Gość 796445224r
"yola13 porównajmy: w TELE 2- abonament 42,70- a w nim 60min. zadarmo w TP-sa- abonament 50 zł- a w nim 60min. zadarmo czyli reasumujac masz tańszy abonament niz w TP-sa, a równiez masz darmowe minuty (60min) i tańsze połączenia" a czy nie jest tak, że mając abonament w tele 2, płacisz i tak abonament w tepsie? bo mi się zdaje, że jest.

Gość trele morele3333
Drodzy abonamenci chce was uświadomyc ze przechodząc na abonamenty z tele2 i tak musicie płacic abonament z TP ja tak miłam i wyszło na to ze zamiast płacic mniej płaciłam wiecej tak tak... sami sie przekonacie jak porównacie rachcunki i koszty

Gość OTRZEGAM PRZED TLELE 2
to oszuści... dowód.... zrezygnowałam 9 marca 2006 z ich usług na co mam potwierdzenie.... kilka miesięcy później wyłączyłam ten telefon zupełnie..... !!!!!!!!!!!!!!!!DO DZIś DOSTAJę OD NICH RACHUNKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TO JEST JAKAś PARANOJA DOSłOWNIE, DOSTAJę RACHUNKI ZA TELEFON, KTóRY NIE ISTNIEJE!!!!!!..... WYSłAM JUż STERTę PISM DO NICH I NIC..... JAK DZWONIę NA ICH INFOLINIę, TO MIłA PANI JAK KATARYNKA POWTARZA 'SKORO DOSTAłą POANI RACHUNEK, TO ZNACZY, żE MUSIAłY BYć POłąCZENIA" eh szkoda gadać..... już nie mam pomysłu co z tym zrobić.... chyba tylko do radia 'Z' napisać.....

Gość jjjjjjjjja
z tym ze ten niby abonament 42,70 placicie telekomunikacji...tele2 korzysta z ich łączy..

Gość to ja sie
Ja tam jestem z tele 2 bardzo zadowolona. Juz od ponad roku mam darmowe soboty i wisze wtedy na telefonie prawie całyn dzien:)

.....tylko spróbuj zrezygnować.....

a pytałaś o preselekcje i łącze internetowe ? jak to u nich wygląda ?

moje doświadczenia z tele2 sięgają 3 lat wstecz , ale są niestety jak najbardziej negatywne :-( horror

u mnie zaczęło się niewinnie.... z pewnych względów nie wykonywałam połączeń lokalnych, czego byłąm na 100% pewna.... a były zawarte w rachunku..... zastanowiło mnie to..... i zaczęliśmy zapisywać.... i niestety wyszło, że firma naciąga.... co prawda niewiel ale systematycznie.... postanowiliśmy zrezygnować..... a że z TP również mamy nie najlepsze wspomnienia, zakupiłam voipa , neta mam z sieci osiedlowej.... jjestem bardzo zadowolona i z neta i z telefonu ale nadal dostaje rachunki z Tele 2....

Gość ciekawe rzeczy
OTRZEGAM PRZED TLELE 2 --> ciekawe rzeczy opowiadasz :o rany :o a może jakoś nie dopełniłaś procedury rezygnacji z umowy ? czytałam, że przysyłają ponaglenia zapłaty, i za każde takie ponaglenie obciążają rachunek dodatkowymi 10-oma zł; jak od marca 2006 nie płacisz faktur, to niezły "dług" musiałaś uzbierać

Gość ciekawe rzeczy
tylko patrzeć jak wyślą komornika :o

Gość linkowanie
Wzór oświadczenia o odstąpieniu od umowy, w przypadku zawarcia umowy poza lokalem przedsiębiorcy ( czyli w sposób, jaki praktykuje Tele2 ) http://www.uke.gov.pl/_gAllery/39/73/3973/oswi adczenie_art.2.pdf A tu są wszystkie porady i prawa konsumenckie, dotyczące zawierania przez nas umów, takich jak z Tele2, świetna stronka !! http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?place=Lead 01&news_cat_id=215&news_id=1304&layout=1&page=text