Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaaaaaaaaaa

jak często oczyszczanie twarzy u kosmetyczki

Polecane posty

Gość kaaaaaaaaaa

mam zamiar iść do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy pierwszy raz bedzie to miesiąc przed ślubem i tak sie zastanawiam czy powinnam iść jeszce raz tylko kiedy najpuźniej?? zeby nie wyglądać jak czerwony potwór :-) zaznaczam ze zawsze miałam problemy z cerą

Gość hmmmmmmmmmmmmm
ale oczyszczania nie mozna robić cześciej niż raz na miesiąc idź pierwszy raz dwa miechy przed ślubem, a potem miesiąc przed nie ryzykuj. ja kiedyś miała slady po oczyszczaniu ze trzy tygodnie - tak mnie zmasakrowała

Gość sexy woman
Oczyszczanie nie częściej niż 1-2 razy na pół roku . Tak mi powiedziała kosmetyczka.

Gość kaaaaaaaaaa
o a ja mam ślub w kwietniu to chyba pójde tylko raz

Gość jak nie masz problemow z cera
to lepiej nie ryzukuj takiego zabiegu... nie wiesz jak to zrobi kosmetyczka, bo niby skad skoro wczesniej nie robilas... a jak skaszani Ci twarz i bedziesz miec plamy w dniu slubu? jak chcesz oczyscic to zacznij teraz robic maseczki - oczyszczajaca raz na tydzien, nawilzajaca nawet i codziennie...

Twarz można oczyszczać raz w miesiącu, ale tylko wtedy gdy faktycznie mocno się zanieczyszcza i są rozszerzone pory. Możesz iść spokojnie nawet tydzień przed ślubem, ale tylko na oczyszczanie tzw. bezbolesne, czyli kawitację. Nie pozwalaj kosmetyczce absolutnie na oczyszczanie mechaniczne (wyciskanie), bo teraz się już go nie stosuje, chociaż wiele kosmetyczek jeszcze to robi, ponieważ przerwya się w ten sposób ciągłość skóry, co jest złe.

Gość gość
Kosmetyczkę odwiedzam regularnie i zwykle wybieram dość kompleksowe zabiegi, tak żeby jeden zabieg mógł zrobić dużo więcej dla twarzy niż tylko np. oczyścić. Ostatnim fajnym zabiegiem, na jakim byłam był Geneo w Arte Clinic. Wybrałam się na niego wiosną żeby cera była przygotowana na ciepłe dni.

Częstotliwość oczyszczania twarzy zależy od rodzaju twarzy, czy tłusta, sucha, od tego, jak rozszerzone są pory. Nie ma jednego standardu. Przy dość problemowych cerach zaleca się odwiedziny kosmetyczni raz w miesiącu. Sam zabieg nie polega tylko na zrobieniu naparówki i wyciskaniu zaskórników. Najczęściej są do tego dołączone też inne zabiegi, np. kwasy itp. Warto wcześniej o to dopytać kosmetyczkę. Jeśli ma się jakąś ważną uroczystość, przed którą chce się wyglądać dobrze, warto pójść na zabieg dwa miesiące wcześniej, najpóźniej m-c wcześniej.

Gość werka233
Od ponad roku prowadzę własny gabinet kosmetyczny i powiem Wam, że odkąd urządzenie http://aquasure.com.pl/ jest w moim gabinecie, które umożliwia przeprowadzanie zabiegów oczyszczania wodorowego odnotowałam znaczny wzrost klientek. Nie dziwie się, bo jest to bardzo skuteczna forma oczyszczania. Prowadzisz swój gabinet? Koniecznie o tym poczytaj! :)

Gość gośćPaullina91
Przede wszystkim to trzeba też na co dzień dbac o cerę. Uzywać sprawdzonych kosmetyków i pamiętać o demakijażu i odpowiednim nawilżaniu.

no ja na co dzien staram się dbać, z ostatnich nowsci to wlasnie kosmetyczka mi p[olecila wodą termalną psiukać przed snem buzię, to kupiłam tanią w hebe wode termissa, a tak to chodze naoczyszczanie co jakies 2-3 miesiace, za kazdym razem się po prostu pytam kosmetyczki kiedy mam przyjsc

Gość Dagmara

Na początku, gdy miałam problemy z cerą chodziłam raz w tydodniu. Do tego jeszcze miałam maści i leki. Teraz to zalezy oprócz takiego klasycznego oczyszczania w Dermedika robię zabiegi kwasami, teraz azealinowym. Mój problem z trądzikiem nie powrócił i mam niesamowicie gładką cerę ;D Chodzę raz w miesiącu na 30 min i po sprawie. Aż szkoda, że mieszkam w Krakowie i tutaj cały czas muszę mieć podkład, bo powietrze niszczy skórę.