Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Black Rose 26

Czy sa jeszcze tacy, którzy czytają książki?

Polecane posty

Coraz częściej spotykam się z opinią, że nie warto czytać książek, co doprowadza mnie do szału.Ja osobiście uwielbiam buszować w bibliotekach, wąchać zapach starych kartek a wieczorkiem z kawką przy łóżku rozkoszować sie każdym przeczytaneym zdanie, uciekac w swiat wymyślony przez autora a o niebo piękniejszy od prozy mojego życia.Czytam włąsciwie wszystko, ale najbardziej lubuję się w literaturze japońskiej:Kenko,Kokinwakashu,lubie też Marqueza, Wiśniewskiego, Cohelo, felietony Szczepkowskiej. Zapraszam do rozmowy tych, którzy lubią zarywać noce ,\" bo ciekawość mnie zżera, co będzie na końcu\"

Gość Taka jedna kobietka
Ja lubie czytac ale niestety nie mam na to czasu:(

Gość analina
ja też czytam i moi znajomi również, nie spotkałam sie z opinią, ze nie warto czytać. raczej ludzie nie czytają, bo nie mają czasu..

Gość pumeksol
ja czytam!! ja! ja!! :D

Życie bez książek to nie życie :) Gusta literackie mam dosyć chaotyczne, od Dostojewskiego po Sapkowskiego, a i Pilch czasem się trafi. Ostatnio zachwycam się M. Faberem (\"Pod skórą\", \"Szkarłatny płatek i biały\") Pozdrawiam wszystkich czytaczy!

" Zapraszam do rozmowy tych, którzy lubią zarywać noce ," bo ciekawość mnie zżera, co będzie na końcu" " to ja. dokladnie.

Gość ze co prosze.....
to Ty na noc kawe pijesz???? Przed zasnieciem??

Gość LADY m
Hej, to ja! Nałogowa "czytaczka". Czytam różne - dobre i średnie. Na przekór nie czytam książek uważanych za "modne" i strasznie wkurza mnie wydawanie i reklamowanie książek, bo właśnie wszedł na ekrany kin kolejny "bestseler"!!! Uwielbiam zapach książek, mam go na codzień, bo pracuję w ...drukarni. Nie rozumiem ludzi twierdzących, że ubią ale nie mają czasu. To jakaś bzdura!

dokladnie, hehe, jak nie maja czasu na czytanie ksiazek, to jakim cudem maja czas na siedzenie na kafe? :classic_cool:

-->Black Rose 26, piszesz że lubisz lit. japońską - czy czytałaś może \'Ring\' Koji Suzuki?(podstawa słynnego filmu), uważam, że książka jest naprawdę dobra, a wyjaśnienie całej sprawy o wiele spójniejsze. Jeśli to znasz, ciekawa jestem Twojej opinii, bo ja japońskiej prozy prawie nie znam.

Gość LADY m
Brawo "anyżówka"! Pewnie w towarzystwie deklarują, że lubią, a w domu oglądają tasiemcowe seriale!!!He, he, he... Może powinni poczytac poradniki typu "jak wydłużać dobę"

Lubie czytać ksiazki zazwyczaj nie mam na to czasu ale jak tylko troche go juz znajde to czytam jak najwiecej :) raczej moi znajomi nie czytaja ksiazek bo mowia ze strata czasu albo że lepiej film w tv obejrzec :/ no coz ich wybór a co dobrego czytacie teraz ?? Może polecicie cos fajnego :) Ja akurat czytam Hrabia Monte Christo :) fajna jest

Kocham książki :) Zabrać mi książki, to jak pozbawić tlenu... Co polecacie na nadchodzącą wiosnę?

Gość Ludzie....
Wam sie chyba dzialy pomylily, jestescie na Ogolnym...

Gość LADY m
Polecam "Barbarzyńskie zaślubiny", niestety nie pamiętam ,jak się pisze nazwisko autorki !!!

Gość LADY m
Queffelec - to nazwisko

czipsuś nie czytałam te ksiażki, ale niestety muszę stwierdzić, ze nie spotkałam jeszcze ekranizacji, która byłaby lepsza bądź równie ciekawa jak sama ksiażka. Obejrzałam Ronina, a później ksiażkę w jedną noc\"łyknęłam\" film-kiepściutki, książka-dokładne szkice pschologiczne postaci, które odgrywały jekże ważną role, a w filmie nawet tego nie zasygnalizowano. Zachęcam do pisania swoich ulubionych cytatów z książek, ja mam takich cały śliczny zeszycik, który jest dla mnie o niebo cenniejszy od nie jednej rzeczy. Cytacik z \"Dziecka u schyłku życia\" Eimi Yamady \"Po raz pierwszy zrozumiałam,że w kręgu kochającej rodziny próżnia nie istnieje.Przestrzeń wokół mnie była gęsto zapełniona miłościa.Spostrzegłam też ,ze ludzie, którzy są szczęśliwi , w ogóle nie zdają sobie z tego sprawy i własnie dzieki temu są szczęśliwi.Istota szcześcia polega boweim na nieuświadamianiu go sobie\" Nie pamiętam tytułu , ale ten cyctat jest autorstwa Kokinwakashu \"Pragnąłem wtedy by żaden pyłek nie spadł na łoże naszej miłości z kwiecia polnych usłane goździków\"

Czasem jak mam doła(to nie zdarza si wcale rzadko:) )czytam te moje cytaty i stwierdzam,że niektóre słowa są lepsze od słów przyjaciół.Ja poprostu uwielbiam ksiażki

Ja czytam, ale zauważyłam , ze przez ten cholerny net coraz rzadziej. TEraz czytam Aram znaczy Syria - fajna książka, ale od miesiąca przeczytałam zaledwie 100 stron. Kiedyś już bym w tym czasie 2 przeczytała albo i 3 :(

Gość Niewiedząca.
Warto czytac, ludzie sa teraz tak ubodzy wewnetrznie bo nie czytaja w ogole, jesli juz to gazety i inne pierdoly, to jest straszne Sama naleze do tych ubogich, choc od tego roku wzielam sie za siebie i juz mam na koncie 6 ksiazek - nedznikow - czlowieka smiechu - zbrodnie i kare - rozprawy Abelarda - mysli Pascala - 1 tom tatarkiewicza za mna dzis zaczynam 2 tom