Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zębatka

kto się boi dentysty i ma zęby w coraz gorszym stanie?

Polecane posty

Moje kolezanki maja sliczne ząbki a ja strazne, do tego oje się dentystów, pewnie w wieku 40 lat juz nie bede miala swoich zebow. to straszne, ale tak panicznie sie boje(mam dwa do wyrwania),ze nie chodze a sytuacja jest coraz gorsza.ktos ma tez ten problem?

Gość ja tez sie boje

Nie wiem, jak to przemóc. Moze gdybym pilnowala wcześniej...:-( ale teraz po prostu jestem przerazona

Gość boli
z zebami to niestety tak jest ,ze im dalej w las tym ciemniej.ja tez sie balam i teraz okazuje sie ,ze mam 3 zeby do kanalowki.jak sie przemoc?stan przed lustrem i zastanow sie czy bez zebow bedzie ci do twarzy?ja tak zrobilam i zaczelam chodzic do dentysty

Gość n.prawdziwe
przeciez jak jak poprosisz znieczulenie bedzie wszystko dobrze ;)

Gość boli
okazało sie ze mialam do wyrwanie dwie jedynki i dwójkę na dole, wyrwali i mam spokój,tylko czasem troche wstydze sie usmiechac :(

Gość aminka
zebatka rozumiem Cie doskonale.....

moje są z tylu ale jak jem to boje sie ze ktos zauwazy:-( . a da sie wstawic z tylu zęby jak kilku bedzie brakowac? ciesze sie,ze mam sie z kim tym podzielic, bardzo Wam dziekuje

Gość kobieto - porzuć
strach - naprawdę warto! Ja też panicznie bałam się dentysty, dziś nie pamiętam o strachu, śmieje sie z tego, ponieważ się przemogłam. Właściwie zmusiła mnie do tego sytuacja - straszliwy ból zęba, zgorzel, wtedy zdecydowałam sie natychmiast, w sumie pozbyłam sie 2 zębów, ale postanowiłam za jednym zamachem wyleczyć wszystkie i co tydzień konsekwentne biegałam do mojego dentysty, pod koniec nawet nie mialam znieczulenia, bo gość był wyjatkowo delikaty. Nie warto się bać, mówię to z doświadczenia

Gość marteczkat1
teraz dentysty nie ma co sie bac!!! znieczulenie i po bolu!!!

Gość aminka
ja mam korzenie pozarastane i nie mam wyobrazni tego wyrywac ,nawet przy znieczuleniu,wymyslilam sobie ze w narkozie,ale najpierw musze kase nazbierac:(

Wiem,ze musze sie przemóc. Nie mam za fajnego dentysty,pewnie kazdy nastepny pacjent bedzie wiedzial, co mialam w buzi, ale trudno, najwazniejsze jest isc i wyrwac. tylko tak bym chciala tam wstawic zabki,ale nie wiem, czy tak mozna, czy to w ogole mozliwe. a moze do konca zycia bede miala tam \"pusto\"

Gość aniaaG
Nie martw sie, ja ma to samo co Ty, plomby w kazdym zebie prawie i 2 korony z przodu a do tego 3 zebow mi brak. Dwa z nich sa z tylu, ale jeden to gorna piatka wiec jak sie usmiecham mam luke. Zbieralam pieniadze na dentyste ale wstydzilam sie pojsc.. Do czasu. W zeszlym tygodniu postanowilam umowic sie na wizyte zeby wstawic ta 5ke. Metody sa teraz rewelacyjne. Dentysta spiluje mi 2 zeby obok i na nich "zawiesi" ta piatke. Piekna porcelana i nawet nikt nie zauwazy ze to nie moje :-) Czyli w sumie potrzebne beda 3 korony. Koszt niemaly bo 1500zl, ale te najdrozsze kosztowaly by mnie 2400. zdecydowalam sie na te, bo i tak beda piekne, a roznica w cenie jest znaczna. Juz mialam wczoraj pilowanego jednego zeba, nie bolalo wogole bo to w znieczuleniu. Dentysta nie wypuscil mnie do domu z takim "kikutem" tylko zrobil korone tymczasowa zebym do nastepnej wizyty, czyli na te 4 dni miala zeba, zeby sie to nie rzucalo w oczy. Juz sie nie moge doczekac !! za tydzien bede sie mogla szeroko usmiechnac !! mysle ze jak sie dopytasz to czesc kosztow pokryje NFZ, tylko sie trzeba umowic.

Gość aniaaG
Acha, no i dodam ze mam tylko 24 lata, a takie problemy mimo ze mam fiola na punkcie higieny. Mysle ze to przez brak wapnia, nigdy nie pilam mleka. No i antybiotyki w dzicinstwie.. szkoda gadac.

nie boj sie :) Ja sie panicznie balam ale czasy sie zmienily i teraz nawet znieczulenie jest nowoczesne i nie boli bo to igielka jest maciupenka i znieczula sie tylko zeba a nie pol paszczy. Tylko znajdz gabinet, w ktorym maja to nowoczesne znieczulenie bo niektorzy jeszcze wpychaja w dziaslo igle jak dla konia :o Ja sie zawzielam i wyleczylam wszystkie zabki. Jedna osemke usunelam i teraz zdjelam kamien i wypiaskowalam zeby. N i mam przesliczne :) Za 3 miesiace ide na przeglad i niczego sie juz nie boje. pamietaj tylko o nowoczesnym znieczuleniu bo bez tego zrazisz sie tak jak i ja :o

ja mam okropny lek przed dentystami.. ale ostatnio bylam na plombowaniu i dentystka byla bardzo sympatyczna;) dostalam zniecuzlenie i po strachu.. nic nie czulam;)

Gość hghfhnlhn
ja po 2 dłutowaniach "8" -ostatnim bez znieczulenai bo pani doktor nie potrafiła dać :(. - teraz znowu "7" do dłutowania korzenei poplątane i tez zbieram na zbieg w narkozie bo mimowieku koło 30 boję się jak nei wiem co... boje się ale zrobię to w końcu!!!!

Za narkozę to chyba trzeba dodatkowo zapłacić ... prawda ? Wiem, że mój dentysta bierze za samą narkozę 200zł lub 250zł. Ja też się strasznie boję dentystów :( Dziś byłam umówiona na leczenie kanałowe górnej 6, ale wczoraj rano rozłożyła mnie grypa albo angina i dentysta przełożył wizytę na poniedziałek :( ... Kurcze, strasznie się boję :o Wiem, że niby są teraz znieczulenia, ale ja mam jeszcze takie wspomnienia z dzieciństwa kiedy to lekarz dawał mi bolesne znieczulenie a po nim i tak bolało ... :o ... Teraz nie ufam już dentystom :o

Gość J.T. z Wasilkowa
Ja boję się okropnie, wprost mdleję!!!!