Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradzam

dziewczyny-podpowiedzcie-karmilam piersia i teraz chcialabym

Polecane posty

Gość doradzam

czasem podac mieszanke ale moje dzieco za nic na swiecie nie wezmie smoka-jak jeszcze moge podac mleko? lyzeczka? kubkiem niekapkiem? czy moje dziecko nie zalapie smoczka?:(

Gość ada1232
ale po co chcesz dokarmiac? moim zdaniem to bardzo dobrze,ze nie chce butelki. jak ja zaczelam wprowadzac mleko modyfikowane to mialam coraz mniej swojego.

Gość jusiek
do ada1232 i co nadal karmisz piersią

kochana nie dokarmiaj! ja dokarmiałam i straciłam mleko! mały źle ssał pierś po butelce i straciłam glupia....wytrzymaj podobno taki kryzys laktacyjny mija po kilku dniach...nie daj sie namówić na sztuczne mleko twoje jest the best..

mozesz podac lyzeczka i kukiem niekapkiem. Ja mieszalam przez 6 miesiecy i bylo OK (nie mialam wyboru). Jak chcesz utrzymac laktacje na tym samym poziomie, to najpierw piers, potem dokarmianie, chyba ze chcesz na stale wprowadzic zamiast ktoregos karmienia. A ze smoczkiem, to moze byc kiepsko...Moze sie zdarzyc ze albo smoka nie chwyci, albo jak chwyci to odrzuci piers a wtedy bieda. Ale mozesz znalezc taki ktory chwyci i nie bedzie problemu, wszystko zalezy od malego ssaka...

Ja tez mam ten problem i na razie nie rozwiązałam go. Troche zje z kubka niekapka ale niewiele. Mam bardzo duzo mleka i karmie piersią, ale jednoczesnie studiuje a potem chce isc do pracy, wiec moje dziecko jakos musi pic!! I jest problem :( na razie ratuje sie słoiczkami z jedzeniem od 4 miesiaca...

moja zuzia skonczyla 7 miesiecy a pic z butelki nauczyla sie w polowie lutego.do tej pory wszelkie napoje pila z lyzeczki.d 5 miesiaca karmilam tylko piersia wiec sadze ze to przez to.nie poddawaj sie bo twoje mleczko jest najlepsze .polecam butelke nuk first choice.u mnie pomoglo ale wciaz karmie cycuszkiem tzn rano i wieczorkiem,zycze powodzenia

Próbowałam butelki Nuk - nie chciała z niej pic, podobnie z innymi, mam w domu juz całą kolekcje butelek. Najlepiej z kubka jej idzie....

Doradzam a ile ma dziecko? Czytałam chyba Twój topik o bucikach więc wnioskuję z tego, że ma około roku. W takim wieku już bez sensu przyuczać do smoczka i butli (ja jak młoda miała 10 m-cy oduczałam) spróbuj z kubeczka niekapka albo treningowego Canpola z takim dziubkiem, wtedy można podać coś gęstego, typu kleik czy kaszka, łyżką też niby można ale ja po kilku traciłam cierpliwość....