Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkaaadd

Czy swędzi was czasem gardło w środku .?to takie dziwne uczucie ze nie mozna sie

Polecane posty

Gość kkaaadd

podrapac ?czy to objaw choroby skoro czesto mnie tak swędzi:(

Gość uhhhhhhh
Ja miałam taki dziwny objaw przed chorobą...później może cię boleć gardło

Gość lkiiiiisci
a mnie caly czas swędzi:)

Jest to objaw wykluwania się jakiegoś drobnoustroju. Spróbuj płukać gardło roztworem wody i dentoseptu, 1000mg wit. C rozpuszczalnej/24h, parówkę z inhalolu, jeśli nie przejdzie to idź do laboratorium medycznego i poproś o pobranie wymazu z gardła na posiew i antybiogram. Kosztuje 30zł.Lekarz rodzinny może dać skierowanie i wtedy nie płaci się, ale niechętnie to robią, wolą przepisywać w ciemno, lub na podstawie \"Próbki Aleksandrowa\" Jeśli coś się wyhoduje to z antybiogramem do dowolnego lekarza po receptę na adekwatny antybiotyk. Po wyleczeniu stosować się do wskazówek na poniższej www, zwłaszcza w temacie \"Higiena jamy ustnej\", \"Hartowanie\", \"Zasady dietetyczne\"

Gość mnie swędzi i mam suche gardło
szczegolnie rano

Gość Anuleczka1516
a może to być także glista ludzka... mósiałabys pogadać z kims kto to już miał... ale wpisz w googlach i poczytaj...

i mam katar czasem w nocy i nad ranem ...i ten bol gardla :( jakbym wdychala suche ostre powietrze a mam przewietrzone w pokoju pewnie alergia

Gość od kaloryferów
od suchego powietrza lub klimatyzacji wysycha śluzówka gardła i wtedy moze swedziec . Pomagaja z apteki takie tableteczki ISLA albo popularne halsety itp słodkości z kiosku do ssania.

i do tego zachorowaly mi migdaly (juz prawie wyleczone)...ale to gardlo to juz mam od hoho... czy Wy tez macie katar rano? albo jak się przebudzicie czasem w nocy? bo mi lekarz mwi ze to normalne :o