Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sasiadka23

gdzie mozna zglosic jesli widzimy ze dzieci zyja w paskudnych warunkach?

Polecane posty

Gość sasiadka23

witam, moze ktos mnie uzna za straszna sasiadke, ale mieszkam w domku. na przeciwko mnie mieszka rodzina z dwojka dzici i tesciami, tesciowie pija, wylaczyli im juz prad, maja tylko w kilku gniazdkach na lewo pociagniety, w ich domu strasznie smierdzi wilgocia i stenchlizna, wykladziny sa normalnie mokre, dzieci jeden 5 i pol drugi 4 latka, sa chude wiecznie chore, i bardzo male jak na swoj wiek zwlaszcza ten starszy wyglada na 3 latka, dzieci sie jakaja, chodza brudne i smierdace, nie znaja piosenek, kolorow kompletnie nic.z kolei ich rodzice chodza super ubrani sa zadbani, czesto gdzies wychodza nawet na kilka dni. czy to brak kasy, raczej nie, bo rodzice maja na papierosy bezyne, po prostu mam wrazenie ze dzieci im przeszkadzaja. czesto slysze jak kloca sie na podworku kto zostanie z dziecmi bo ktores z nich idzie na dyskoteke, maja po 25 i 27 lat, a tesciowie leja na wszystko. zastanawiam sie czy mozna gdzies to zglosic ale anonimowo, boje sie ich reakcji. co wy byscie zrobili na moim mmiejscu???

Gość jeśli rzeczywiscie
te dzieci są bardzo zaniedbane, brudne (i nie jest to wynikiem np. zwykłej zabawy na podwórku), chodzą głodne, widać, że się nie rozwijają, a rodzice mają je w 4 literach, to moze to MOPSu (miejski ośrodek pomocy rodzinie)

Gość taktak...
jak najszybciej do Opieki Społecznej, czyli Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie.

Gość anonimimka
PCPR się tym zajmuje. ale możesz zgłosic właściwie wszędzie - na policję, do sądu (kuratorzy), do MOPSU. Oni juz pokierują tym jak trzeba..

Gość hm hmmm
zglos to do MOPSu albo na policje, najlepiej telefonicznie, bedzie bardziej anonimowo, no i obserwuj czy cos z tym robia

Gość myślę ze
niebieska linia NR TEL.0801 120 002

Gość mam cynamon
nie wolno Ci podchodzić do tego w ten sposób, że jesteś straszną sąsiadką -podobnie powinien zareagować każdy normalny człowiek mogłabyś tak o sobie powiedzieć, gdybyś dalej nic nie robiła, udawała, że nie ma sprawy popieram przedmówczynie -telefoniczna interwencja do MOPSu, czy na nienieską linię -powinni zareagować