Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AQUQ

KREMACJA !!!!!!!! czy w Polsce jest legalna ? ile kosztuje ? co o tym sadzicie ?

Polecane posty

Gość marteczkat1
oczywiscie ze jest legalna. ja tez chce byc spalona

Gość AQUQ
trochę szukałem w internecie ale dokładnych i przejzystych zasad i cennikow nie znalazłem. Czy kremacja jest droga ? Domyślam się ze jest ona mozliwa tylko w duzych i nielicznych miastach w Polsce

Gość AQUQ
drogie to chyba troche. Myslalem ze przy kremacji koszty całego pogrzebu są mniejsze. a moze tak jest ?

Gość afafa
Jest tańsza niż kupno trumny. Na prochy kupuje się małą urnę. Załatwia się to przez zakład pogrzebowy, jak normalny pochówek.

Gość AQUQ
no wlasnie afafa --> ale znalazlem cos takiego (i tez napisal tak Jeb) ze pali sie w trumnie, a wiec trzeba ja kupic. czy to po prostu jakas taka "bylejaka" trumna ?

Gość moja mama byla
skremowana na wlasne zyczenie. Ksiidz ladnie przy urnie powiedzial,ze wlasnie najbardziej widac tu "z prochu powsłes...")

Gość afafa
Tak, przypomniałam sobie, kupuje się bardzo prostą trumnę.

Gość afafa
No przeciez mówię, że nie jest droższy, sama przez to przechodziłam 4 lata temu.

Gość afafa
Ale powiem wam coś. Moja matka życzyła sobie kremację. Taką zostawiła dyspozycję. Sama byłam jej zwolennikiem. Al teraz nie chciałabym więcej przechodzić przez kremację bliskiej osoby. Myśl o tym, jak wkładają ją do piecia, prześladuje mnie do tej pory. I że nie została po niej ani jedna kosteczka...

Gość AQUQ
dzieki za porady. bedzie sie trzeba jeszcze nad tym zastanowic :) bo jescze nigdzie w miescie nie widzialem i nie slyszalem zeby ktos byl spalony

Gość kremacja jest tansza

Gość w Gdansku przeprowadza
sie duzo kremacji.Mozna potem urne opi\pochcowac w grobie ( wtedy nie trzeba poglkebiac i mozna tam pochowac wiecej osob z rodziny, Jest tez specjalna czesc cmentarza - rodzaj sciany gdzie wmurowuje sie urny - i ona sie coraz bardziej powieksza

Gość drozsza jest liczac wszystko

Gość Bazar
Mój wujek umarł popełnił samobójstwo

Gość gość
Całkowicie popieram, jest to dużo bardziej estetyczne niż chowanie w drewnianej trumnie. Koszty są różne, w zależności od zakładu. W http://babice.com.pl/ można uzyskać informacje na ten temat.

Gość gość
do osoby która nie może zapomnieć widoku jak jej mamę wsadzali do pieca- po co patrzałaś co. Ja ja chowałam swojego ojca to nie pojechałam na kremację uczestniczyłam w pogrzebie. Po co miałam przeżywać dwa pogrzeby.