Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badziefff

praca w norwegii...hmm

Polecane posty

Gość badziefff

witam wszystkich, szukam osob ktore maja zamiar wyjechac na wakacje do norwegii do pracy albo juz tam byly i chca sie podzielic spostrzezeniami:) . ja przymiezam sie do wyjazdu od jakiegos czasu. nie ukrywam ze jade tylko po to zeby dorobic na studia i nie chcialabym tam zapuszczac korzeni na dluzej niz kilka miesiecy. tzreba przyznac ze nie tak latwo znalezc tam prace, szczegolnie dla kobiety:( ale jestem dobrej mysli...

Gość proza życia
ja mysle ale raczej o Irlandii, i to na stale bo nie mam dokad wracac... :(

Gość proza życia
znam dziewczyne, ktora sie chajtnela z Norwegiem po to zeby tam zostac, ma dziecko i jakos sobie radzi, ale jak wiekszosc wolalaby wrocic. Podobno na zadupiu latwo o prace :)

Tam dużó łatwiej dostać pracę, jak się jest mężczyzną:) Robisz szybki kursik, na miejscu, potem kilka miesięcy pływasz na kutrze i łowisz dorsze i płacą ok. 14tys zł za miesiąc. MOżna tez pracować w przrtwórni ryb, ciężka praca, ale tez bardzo dobrze płatna. Szkolą na miejscu i chętnie przyjmują. Albo w rolnictwie, tylko trzeba cokolwiek na ten temat wiedzieć. Zwykle po SGGW ludzie sobie tam dobrze radzą. Ale z babami juz trudniej... Możesz sprzątać, ewentualnie być kelnerką, czy mieć jakąś inną robotę. Ale małopłatna praca jest tam nieopłacalna, bo wszystko jest drogie. Koszty utrzymania duże. Za głupiego hot doga płacisz 10-15zł... Jeżlei nie masz gdzie się zatrzymać, u kogo, jest ciężko. Własnie dlatego najlepsze sa prace fizyczne i wymagające- masz od razu gdzie mieszkać, np. pracując na wsi dostajesz pokój, albo cały taki fragment domu, z łazienką, kuchnią itd.

Gość mijaczas
podobno jest tam moja znajoma i roznosi ulotki, stac ja na mieszkanie i zycie :O

Gość mijaczas
wiec chyba nie jest tak zle? ;)

Gość miSSIS
bedac na wakacjach wokol calej Norwegii widzialam naszych rodakow na campingach, calkiem dorbze sobie radzili. Ogilnie kraj PIEKNY.