Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tacyyssaaami

Ktora z Was rzuci okiem na moje wyniki? Kompletnie sie nie znam..

Polecane posty

Gość tacyyssaaami

BedeChlamydia Trachomatis IgM:6,46 RU/ml obok pisze wynik ujemny RatioIgA 0,19 obok -ujemny Moje wyniki: Progesteron 8,35nmol/L Prolaktyna:21,22ng/ml Rubella IgG: 16,3 IU/ml Estradiol:39,3 pg/ml fsh:7,92 Iu Lh: 6,1 mIU/ml Testosteron:1,7 nmol/L wdzieczna

Gość tacyyssaaami
Mam jeszcze pytanie,bo nie moge zajsc w ciaze a mieszkam w malym miasteczku i widze,ze gin nie otrafi mi dalej pomoc-powiedzial to wprost:( Jakie musze zrobic jeszcze badania,co moze byc przyczyna mojej nieplodnosci?? Staram sie rowno 1,5 roku:( Pomozcie mi...

prolaktyne masz dosc wysoko ale w normie... Warto zrobic monitoring owulacji na usg.Czy masz wogole cykle owulacyjne. Jesli tu jest ok Warto zrobic tez badanie droznosci jajowodow czyli potocznie hsg. a do tamtego panela badan moglabys jeszce spradzic TSH III g. czyli tarczycowe hormony.

Gość wpisz sobie to w google
napewno znajdziesz stronę z interpretacją wyników :)

Gość taaaaccyysaaami
Dziekuje:) Jestem zalamana,meczy mnie juz tyle podejsc...i @:P

jeszcze fajnie by było jakbys napisała w których dniach cyklu robiłas które badania

aha i myslę ze Prolaktyna nie jest tu problemem, ja zaszłam w ciążę majac poziom 33 ng/ml

Gość robilam wyniki tak
5dc i 20 dc

podejrzewam ze Progesteron w 20 dniu a reszte w 5, wiec jeżeli tak to wyniki masz dobre, tzn. w normie, polecam robic monitoring cyklu na USG zeby stwierdzić czy w ogóle masz owulację i nie przerywac starań, pozatym wypadałoby zeby to szanowny partner sie przebadał, bo problem czasami lezy po stronie mężczyzny, niech idzie zrobic spermiogram (koszt od 30 do 50, 60zł) i wtedy bedzie wiadomo po czyjej stronie lezy problem, po co masz wydawac mnóstwo kasy na różńe badania skoro moze się okazać ze to np. jego nasienie jest za słabe, warto to sprawdzić

Gość dziekuje baaardzo
Martwie sie,ze moja tarczyca jest chora ...Czy tez ma to wyplyw na plodnosc? Czy na podstawie tych wynikow lekarz mi cos powie o tarczycy? Dziekuje bardzo!

aha i jeszcze jedno, nie znam norm badań na różyczkę które masz zrobione(Rubella IgG)- nie masz wypisanych norm na wynikach z laboratorium? JAk chcesz sprawdzic tarczycę to trzeba by było zrobić przynajmniej TSH, owszem moze miec to wpływ na ewentualna ciążę, a skąd wiesz ze masz coś z tarczycą? Chorowałaś już? Lista badan które trzeba by było wykonac zeby stwierdzic co jest nie tak z kobieta jest spora i niektóre badania sa drogie, natomiast facet robi tylko ten jeden spermiogram, naprawdę polecam zrobienie tego badania