Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pimpuś.sadełko

czy 4 miesieczne dziecko moze jeść co 4 godziny?

Polecane posty

Gość pimpuś.sadełko

Gość pimpuś.sadełko
za szybko Enter wcisnęłam:) Jecze raz zadam pytanie: Otóż jestem mamą 4 miesiecznego chłopczyka niedawno z pewnych przyczyn przestałam go karmić piersią . Na początku synuś ładnie jadł sztuczne mleczko, co 3 godziny po 120 ml, teraz nie chce tak czesto je co 4 godziny i zazwyczaj jest to 60-100ml. Czy to normalne u tak małego dziecka? Niebardzo wiem co mam z tym robić.

ja karmie piersią ale moja córka też ostatnio coraz żadziej je. Ma prawie 4 miesiące, tez mnie to niepokoi bo nie wiem czy to normalne

je normalnie !!! co 4 godziny 60-120 ml to bardzo łądnie :) Dziecko karmione piersią w wieku Twojego synka je co godzinę może częsściej ....na żądanie ....a butelka myślę ,ze co 3-4 gdoz ... Ja do 5 mca życia karmiła Julę co 2 gdoziny piersią .....a zawsze wieczorem o 19 dostawała w zaleznosci najpiwerw 60 pozniej 90 nastepnie 120 ml....mleka modyf. z dnia na dzien zanikł mi pokarm:( ale Jula juz miała 5 mcy piła mleko wczesniej modyfik.więc je znała ... wprawdzalimy soczek ....jabłuszko ....marchewkę :) pozniej deserki obiadki ...owoce ...teraz podjada z Nami :P ojjjjjjjjjj rozgadałam się:D odp.na /twoje pytanie brzmi myślę ,że synek je prawidłowo:)

to normalne .im bardziej starsze tym wieksze odstepy czasu od 1 posilku do 2 giego/za dwa miesiace bedzie jadl co 5 godz.

Gość pimpuś.sadełko
dzięki dziewczyny a juz myslałam że moim synkiem jest coś nie tak.