Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie bardzo

NIEPłODNOść PRZY NIEDOCZYNNOśćI TARCZYCY

Polecane posty

Gość boje sie bardzo

czy da się ją wyleczyć? mam skierowanie na badania hormonalne..... mam do zrobienia badania TSH, L69,fT4 miesiaczki mam bardzo nie regularne czasami nawet co 5 miesiecy.

mozesz miec zespol policystycznych jajnikow raczej. ja mam niedoczynnosc tarczycy ale okresy, dopoki nie bralam tabletek dosc regularne +/- 2 dni, przewaznie w okolicach sesji wiec stres.

Gość boje sie bardzo
tzn byłam z tym kiedys u gina i tylko zrobił usg i wysłał do domu:O .Wczoraj robiłam bilans szkolny i powiedziaąłm doktorce o moim chronicznym zmeczeniu i sennosci....wiec posłala mnie na morfologie, która tylko wykazałą obznizony poziom leukocytów, wiec wysłąła na badania tarczycy..... boje sie ze to niedoczynosc która kojarzy mi sie z bezpłodnoscią:O:(

Gość ashdkjas
lady jakie miałas objawy przy niedoczynności?

Gość przechodzę....
Rzadkie krwawienia pojawiają się raczej przy nadczynosci. Ale chyba nie za bardzo cie to pociesza

powiem tak. niedoczynnosc wykryto u mnie jak mialam 15 lat chyba. bylam pulchnym dzieckiem ale nie bardzo grybym. a poniewaz dodatkowo niejadkiem to lekarz dal skierowania na badania tarczycy i wyszlo. dostalam hormony tarczyc, po roku brania schudlam ladnie, wszytko sie unormowalo i lekarka powiedziala, ze dawke mozna zmniejszyc a potem odstawic calkowicie. po odstawieniu hormonow jakis czas bylo dobrze a potem czaelam szybko tyc, utylam jakies 15 kilo w pol roku, czyli sporo. jednak nie skojarzylam co i jak z ta tarczyca i probowalam sie odchudzac na wlasna reke roznymi dietami co tylko pogorszylo stan tarczycy. ponownie na badanie poszlam rok temu bo czulam sie fatalnie. wiosna, wszyscy pelni energii a ja przychodzilam z zajec i klap do lozka na pare godzin. potem kolacja i zwnou spac. wlosy wypadaly doslownie garsciami, paznokcie lamaly sie na zapinaniu guzika no i oczywiscie diety nie skutkowaly. nie mialam problemow z okresem nigdy. niedoczynosc nie zcayt ze ma sie od razy nieplodnosc. jednak trzeba leczyc. kobiety z niedoczynnoscia rodza zdrowe dzieci.

Gość boje sie bardzo
no własnie....mam ten sam problem....spie 12 godzin a i tak budze sie niewyspana:O ide do szkoły....a jak przychodze to znowu marze o spaniu a tu tyle nauki....... nie mam na nic ochoty...... myslałam ze to przez pogode..... chyba jednak nie....:( a na dodatek problem z okresem, myslałam ze jak to hormony to moze sie to wiazac :( ps: wagę raczej mam normalną, jestem szczupłą osobą 168/58 kilo tłuszczyk tylko mi sie w biodrach osiada hehe

ja też mam niedoczynnosc tarczycy :-( biore hormon ktory produkuje tarczyca-tyroksynę w postaci euthyrox-u....i jest o niebo lepiej :-) :-) o dzidzie staramy sie z mezem od dwoch lat- stad tez 4miesiace temu odkrylam swoją przypadlosc :-( jak narazie musze dduuuzo pozytywnie myslec :-) a co do miesiaczek do byly bardzo nieregularne - poniewaz niedoczynnosc ogólnie spowalnia organizm-rowniez przemiane materii o ktorej pisala Lady_in_red....i owoduje brak owulacji... musisz koniecznie zrobic sobie badania hormonalne na TSH i wtedy wedzie wszystko jasne !!!:-) da się z tym życ ....

mi przed braniem lekow tez sie chcialo caly czas spac- i w ogole mialam niechec do jakiegokolwiek dzialania.Teraz juz nie potrzebuje snu w ciagu dnia!!! tez jestem szczupla 170cm/53kg ale to wynik mojego zywienia:-) nie jem tłusto i nie spozywam chleba. koniecznie zrob badania-a napewno endokrynolog znajdzie rozwiazanie problemu :-) trzymam kciuki i zycze jak najmnije snu w ciagu dnia :-D :D :D :D

Gość autorkaaaa
dzioękuje dziewczyny za odpowiedzi:) bo juz nie moge normalnie funkcjonowac przez to :( szczerze [powiedziawszy nawet sie uciesze jeżeli bede to miała:( przeynajmniejnw iem co mi dolega, a tak czułam cały czas se mam kompletnego lenia na wszystko i myslałam ze to moja wina , nie bomyslaabym ze to moze byc jakas powazniejsza choroba:(

Gość gggggggggggg
up

Gość stokrotaania
Niestety niedoczynność tarczycy może mieć wpływ na płodność kobiety, jak i płód :(