Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie wazne

jakie choroby wykluczają lot samolotem?

Polecane posty

Gość pytanie wazne

moja Mama choruje kilkanaście lat na astme oskrzelowa, chce ja zabrac na wakacje, ale nie wiem czy przelot samolotem nie bedzie dla niej niebezpieczny. slyszałam tez ze przy żylakach istnieje niebezpieczeństwo, poniewaz ciśnienie powoduje rozpad kruchych żył prosze o poważne odpowiedzi i z góry dziękuje! :)

Gość pytanie wazne
i czy mozna latac w soczewkach kontakotwych czy lepiej je wyjąc na czas lotu? przy okazji podnosze

Gość jeżeli nie zaproponował ci
możesz lecieć w soczewkach.mama też może lecieć-astma nie jest przeciwskazaniem

Gość astma chyba nie jest powodem
żeby nie lecieć (ciśnienie i powietrze w kabinie jest stabilne) ale np. podobno choroba zakrzepowa jest. może niech się lekarz wypowie

cześć, bądż spokojna o mamę. Mam zaawansowaną astmę oskrzelową i też obawiałam się lotu samolotem. Nic się nie dzieje, latała wiele razy i oprócz ogólnego strachu nic mi nie dolegało :-)

Z tego co wiem, to astma nie jest powodem do rezygnowania z lotu. I soczewek też nie trzeba zdejmować. Jechałam na wakacje ze znajomą z ok-tours.pl do Włoch i zrezygnowałyśmy z lotu, bo znajoma ma nadciśnienie tętnicze. Niby to też nie wyklucza możliwości latania, ale ze względu na stan psychiczny i fizyczny wolałyśmy wybrać autobus. A podróż nie była nawet najgorsza - niecałe 20 godzin bardzo dobrze wyposażonym autokarem z klimatyzacją.

Gość czy leci z nami pilot
Wyklucza zakrzepica i klaustrofobia. Z soczewkami, sraczką, krrzywymi nogami, zezem, alergią, cukrzycą i astmą można latać do woli.

Wydaje mi się, że problemem mogą być problemy z ciśnieniem i z sercem. Wtedy trzeba chyba unikać lotów samolotem. Tak mi się przynajmniej wydaje - serce może nie wytrzymać przeciążenia, więc lepiej być ostrożnym.

kilkanaście razy leciałam..i niemowlaki, emeryci... jakoś nikomu nic się nie działo.. a, osobiście o dziwo lepiej czuję się w powietrzu niż na ziemi jedyne czego się bardziej obawiam , to katastrofy! bo taki złom wzbija się w powietrze ,że szkoda gadać! jeżeli jest to lot 2-4 H to bez obaw!

Gość dfffffffddddd
a chroby neurologiczne nie maja znaczenia? a np nerwica?